KAMILINA STRANA PRIČE: Dajana je bila paranoična i histerična, terala je Čarlsa da radi sulude stvari

Prema navodima knjige koji je napisao Peni Džunior, Dajanina paranoja i napadi besa okončali su njen brak sa princom Čarlsom.

Kako se navodi u biografiji, i pre venčanja, zajednički prijatelji bili su zabrinuti da Dajana i Čarls nisu dobar par, jer nemaju mnogo zajedničkih crta, a verovali su da se njoj zapravo samo dopada ideja da se uda za njega. Čak, tvrde da je Dajana radila sve za šta je verovala da Čarls želi da ona bude.

Dajanin temperament navodno je bio i poznat ni njenim rođacima koji su zbog društevnog statusa koji je udaja za princa donosila njihovoj porodici, ćutali. Samoj kraljici Dajana se dopadala, posebno jer je bila unuka njene stare prijateljice, ledi Rut Fermoj. Kasnije, 1993. godine, kako navodi autor knjige, Rut se izvinila kraljici i Čarlsu što ih nije upozorila jer je navodno znala da je Dajana nečasna i nepoštena devojka.

Kako se navodi u knjizi, Čarlsu je Dajana bila draga, delovala mu je savršeno zbog čega nije želeo da je izgubi, a i verovao je da iz prijateljstva može da se razvije ljubav. Ipak, Čarls je bio u zabludi i tek kasnije je otkrio da je ona bila naivna, loše obrazovana i nezrela.

Do trenutka kada su se Dajana i Čarls verili, njihova veza bila je gotova. Do tada su, kako se navodi u knjizi, Kamila i Dajana imale dobar odnos. Ali sve se promenilo u mesecima pre venčanja. Histerični napadi, plakanja, neraspoloženje bili su svakodnevica, a Dajana više nije bila mila devojka koju je Čarls upoznao. Postala je ljubomorna, opsednuta Kamilom, čak je počela da okreće ljude protiv nje. Dajana je bila jako ljubomorna na sve ljude oko Čarlsa, pa čak i samu kraljicu, ali Čarls je verovao da će sve to uobičajena nervoza pred venčanje i da će proći nakon ceremonije. Ipak, niko nije shvatao da su njeni simptomi sastavni deo bulimije - tajne bolesti koja ju je obuzela.

Kada je Kamila shvatila koliko smeta Dajani i koliko se ona nje plaši, odlučila je da se drži po strani. Kad god bi bila pozvana na događaje na kome je bila i Dajana, govorila je: Kitovi će biti tamo. Dajanu se plašila da je Čarls nikada neće voleti kao što je voleo Kamilu, ali najviše od svega pogodilo je kada je pronašla narukvica koje je dizajnirana za Kamilu. To je kod nesigurne Dajane izazvalo salvu ljubomore, a sve je pogoršalo to što ni sam Čarls na pitanje da li još uvek voli svoju bivšu devojku nije dao jasan odgovor.

Medeni mesec u trajanju od nekoliko nedelja, koji je podrazumevao i dvonedeljeno krstarenje po Mediteranu, u novoj Kamilinoj biografiji opisan je kao katastrofa puna upozoravajućih znakova i još jedan dokaz koliko novopečeni bračni par ima malo zajedničkih interesovanja i karakteristika. Čarls je dane provodio uz knjigu, a Dajana nije volela da čita. Čarls je takođe voleo da slika, a jednom prilikom Dajana je uništila njegove slike dok je on bio na terasi.

U knjizi se navodi i da je Dajana mrzela seosko imanje kraljevske porodice, iako je javno tvrdila da je najlepše na svetu. Jedna od opisanih scena u knjizi je i on kada je Dajana sama provela šest sati dok je Čarls bio napolju u šetnji brdima gde je često odlazio.

Princeza je ostala sa Mičelom Kolbornom Čarlsovim pomoćnikom i desnom rukom sama, a on je kasnije te trenutke opisao kao bes, histeriju, rekao je da je Dajana šutirala nameštaj ljuta što je morala da dođe na mesto koje toliko mrzi, a onda se nakon nekoliko sati drame okrenula i otišla na spart.

Kolborn je krenuo nazad u London kada se Čarls vratio. Svađa je bila glasan i bučna, toliko da se čula i ispred kuće. Pre nego što će Kolbon da krene, Čarls je izleteo iz kuće, pozvao ga glasno i bacio ka njemu Dajaninu venčanu burmu.

Izvor: Blic

Pogledajte još