Ema Votson najbolje plaćena holivudska glumica

LONDON, 5. februara 2010. (Beta) - Junakinja filmskog serijala o Hariju Poteru Ema Votson najbolje je plaćena glumica u Holivudu, prema istraživanju koje je sproveo američki magazin Veniti fer.

Ema Votson, koja učestvuje u više modnih kampanja, prošle godine je zaradila više od 30 miliona dolara, prenosi Bi-Bi-Si njuz. Britanska zvezda, koja je na 14. mestu najbogatijih ljudi u Holivudu, nadmašila je koleginicu Kameron Dijaz, koja je pored nje jedina žena u prvih 20. Junaci serijala o Poteru Danijel Redklif i Rupert Grint su na šestom, odnosno 15. mestu. Procenjuje se da je Redklif, koji igra Potera, prošle godine zaradio 41. milion, a Grint 30 miliona dolara.

U Holivudu je prošle godine najviše zaradio režiser serijala "Transformersi" Majkl Bej, koji je ostvario prihod od 125 miliona dolara. Slede Stiven Spilberg, sa 85 miliona dolara, Roland Emerik, sa 70 miliona dolara i Džejms Kameron, sa 50 miliona dolara. Na listi 20 najuspešnijih u Holivudu su i glumci Ben Stiler, Tom Henks, Adam Sandler, Danzel Vašington, Oven Vilson, Nikolas Kejdž i Rasel Krou.

Pogledajte još