Umetnička kolekcija Majkla Krajtona na aukciji

0

LONDON, 5. februara 2010. (Beta) – Umetnička dela koja su pripadala pokojnom autoru romana "Park iz doba Jure" Majklu Krajtonu biće ponuđena na prodaju u maju, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

LONDON, 5. februara 2010. (Beta) – Umetnička dela koja su pripadala pokojnom autoru romana „Park iz doba Jure“ Majklu Krajtonu biće ponuđena na prodaju u maju, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Radovi Pabla Pikasa, Roberta Raušenberga i Roja Lihtenstajna su među delima iz zbirke, čija se vrednost procenjuje na 20 miliona funti, prenosi Bi-Bi-Si njuz. Centralno delo na aukciji biće „Zastava“ Džaspera Džonsa, koja će u Londonu biti javno izložena posle skoro 20 godina.

„Zastava“, kopija američke zastave, poslednji put je izložena pre 18 godina, na izložbi pop arta u Kraljevskoj akademiji u Londonu. Majkl Krajton, koji je bio tvorac američke serije „ER“ umro je 2008. od raka u 67. godini. Njegovi romani, uključujući „Sferu“, „Andromedin soj“, „Mrežu vremena“, „Izgubljeni svet“ i „Stanje straha“, u svetu su prodati u više od 150 miliona primeraka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.