Seča platana u Bulevaru kralja Aleksandra

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo Beograd" donelo je odluku da zbog lošeg stanja iseče 329 stabala platana u Bulevaru kralja Aleksandra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako se navodi, projektom zamene drvoreda predviđeno je da se posadi 591 stablo, 262 više nego što će se poseći. Iz Gradske uprave navode da su se, kako predstoje obimni radovi na rekonstrukciji Bulevara, stekli svi uslovi za zamenu drvoreda.

Trenutno se na potezu rekonstrukcije Bulevara, od Vukovog spomenika do Ustaničke ulice, nalazi 431 stablo. Od toga na potezu od Batutove ulice do ulice Gospodara Vučića neće se vršiti zamena, odnosno sačuvaće se 48 stabala, koja su u dobrom stanju i čine jednu celinu drvoreda, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, 54 mlada stabla biće izvađena sa korenom i presađena na zelene površine u neposrednoj blizini Bulevara. Stručnjaci Šumarskog fakulteta su, kako se navodi, konstatovali izuzetno loše stanje drvoreda i preporučili da se iskoristi rekonstrukcija Bulevara za njegovu zamenu.

Pogledajte još