PREPORUKA ZA DANAS: Slobodan Stefanović - restoran, mjuzikl, kuhinjski aparat, festival, izlet

Iako je učestvovao u brojnim TV formatima i činio postavu nekih od najpoznatijih domaćih filmskih ostvarenja, sa njegovim talentom najbolje je upoznata pozorišna publika, a naročito ljubitelji plesnih i pevačkih spektakala. Na poziv čuvenog brodvejskog reditelja i koreografa Slobodan je čak neko vreme boravio u najstarijoj školi za mjuzikle Jacob’s Pillow u Americi, gde je usavršavao svoja znanja iz ove oblasti. U trenucima pauze između proba i kadrova najviše voli da zasuče rukave i napravi neki od svojih čuvenih zdravih gastro specijaliteta. Pobornik je zdravog života, fizičke aktivnosti i zdravog vida ishrane, pa na svom Instagram nalogu sa svojim pratiocima nesebično deli savete i recepte iz tog domena. U nastavku teksta pročitajte šta spada u njegovih top pet preporuka:

Foto: Promo

RESTORAN PROTE.IN (Vuka Karadžića 9, Beograd)

S obzirom na to da vodim sportski život i da se hranim zdravo, napokon sam pronašao restoran koji nudi sve ono što jedem da bih ostao fit, izgradio mišiće i držao telesnu mast u granicama normale. U njihov meni spadaju grilovana piletina ili junetina, sveže povrće, proteinski šejkovi, proteinske palačinke, rolovana ćuretina, riba, razne salate, specijaliteti. Ono što je meni važno je da se nalazi u centru blizu mog pozorišta i da su cene zaista pristupačne, pa sam tamo stalni gost.

prote.in.rs

Foto: Promo

MJUZIKL FANTOM IZ OPERE

U oktobru ove godine planiramo premijeru ovog mjuzikla, u mom matičnom Pozorištu na Terazijama. Igram fantoma Erika, i toplo preporučujem da na vreme, od septembra kupite karte za ovaj spektakl. Spremamo ga više od dva meseca svakodnevno, a tek nas čeka ogroman posao. Usavršavamo vokalnu tehniku, mačevanje, mizanscen i koreografiju da bismo početkom sezone bili potpuno spremni da sa radošću prikažemo Veberovo najpoznatije delo.

pozoristeterazije.com

Foto: Pixabay

KUHINJSKI APARAT - SENCOR NUTRI BLEND BLENDER

Od nedavno vodim svoj gastro blog na sajtu slobodanstefanovic.com kao i Instagram nalog @gastroglumac gde prezentujem svoju zdravu trpezu, pa sam tragao za dobrim kućnim aparatima. Pronašao sam blender jačine 1200 w, koji je u potpunosti digitalan, ima programe za različite namirnice i olakšava mi posao u kuhinji. Prednost blendera sa jakim motorima je što im treba manje vremena da naprave 'smoothie', supe, potaže, a samim tim manje zagrevaju namirnice i manje uništavaju korisne sastojke. Da ne spominjem da je mnogo isplativiji od skupe konkurencije.

www.sencor.eu

Foto: Pixabay

FESTIVAL EXIT

Kao rođeni Novosađanin bio sam na skoro svakom Exitu do sada, ali ne pamtim da je ikada bilo zvučnijih imena kao ove godine: Jason Derulo, Liam Gallagher, Roisin Murphy, Duke Dumont, Alan Walker, Lost Frequencies, Robin Schulz.. Ove godine se održava od 5-9 jula, pa ne propustite makar jedan dan ovog muzičkog spektakla. Mesec jul je period kada Novi Sad postaje svet u malom, i ponosan sam što imamo tako veliki festival.

www.exitfest.org

Foto: Promo

IZLET - SREMSKI KARLOVCI

Sedite u voz za Sremske Karlovce, idite u restoran kraj Dunava i probajte njihovu fenomenalnu riblju čorbu, obiđite vinarije (ne propustite Kiš vinariju i njihov čuveni bermet), idite do Dvorske bašte, popnite se na vidikovac, šetajte ulicama ove živopisne sremske varoši, obiđite crkvu u centru i Karlovačku gimnaziju, i obavezno pijte vodu sa česme Četiri lava. Legenda kaže: ko popije vodu sa te česme, uvek će se vraćati. Tako i ja, kao bivši đak Karlovačke gimnazije, ne propuštam priliku da odem i uživam kad god mogu - pogotovo u septembru na Grožđenbalu.

www.karlovci.org.rs

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još