SVI SU JE OBOŽAVALI: Na Instagramu se masovno dele fotografije princeze Dajane, a pogledajte i zbog čega!

Tokom jučerašnjeg dana društvene mreže su se “usijale” od deljenja fotografija prerano i tragično preminule princeze Dajane. Razlog za to je sledeći- da je živa, 1.jula ove godine princeza bi proslavila svoj 56. rođendan.

Dajana je bila ćerka Džona Spensera, koji je nosio titulu erla i poštovane Fransis Roš. Za princa od Velsa, Čarla udala se 29. jula 1981. godine, a ubrzo rodila i naslednike krune, Vilijama i Henrija. Za vreme braka, nosila je mnoštvo titula: od princeze od Velsa, preko vojvotkinje od Kornvola i grofice od Čestera do baronese od Renfrua.

Bila je omiljena u svom narodu, bavila se dobrotvornim radom i pomagala mnogim ugroženim slojevima, naročito deci. Krajem 1996. godine stavila je tačku na brak sa princom Čarlsom, koji su pratile trzavice od samog početka.

Njen mladi život ugašen je 31. avgusta 1997. godine kada je stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u tunelu zajedno sa verenikom Dodijem Al Fajedom nakon večere u hotelu “Ric”. Do današnjeg dana ne zna se da li je saobraćajka bila iscenirana.

Zahvaljujući društvenim mrežama, dve decenije posle, “običan” britanski narod koji ju je voleo, imao je prilike da oda počast voljenoj princezi i podeli fotografije njene neobične, neukroćene lepote, a sudeći po njihovim porukama, žal zbog njenog preranog odlaska nije uminuo.

A post shared by Wanderloot (@wanderloot) on

A post shared by Getty Images (@gettyimages) on


Autor: nadlanu.com/V.A.

Pogledajte još