Ana izgubila od Kuznjecove

BEOGRAD, 6. februara 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je u beogradskoj Areni od Svetlane Kuznjecove sa 0:2 (1:6, 4:6), pa je reprezentacija Rusije povela sa 1:0 u meču prvog kola Svetske grupe Fed kupa.

Drugi meč dana igraće najbolja srpska teniserka Jelena Janković i 31. igračica sveta Alisa Klejbanova, koja je pobedjivala na oba dosadašnja susreta sa 24-godišnjom Beogradjankom.

Prvi meč nedeljnog programa od 14 sati igraće Jankovićeva i Kuznjecova, a potom bi na teren trebalo da izadju Ivanovićeva i Klejbvanova. Susret će se završiti duelom dublova u kome će, prema najavama, Srebiju predstavljati Jankovićeva i Ivanovićeva, a Rusiju Vera Duševina i Anastasija Pavljučenkova.

Početak susreta Srbije i Rusije pokazao je da je Ivanovićeva još daleko od forme iz 2008. godine kada je zauzimala i prvo mesto na svetskoj rang listi teniserki.

"Imala sam šanse, čak i u prvom setu, ali se Kuznjecova nije dala. Bila sam prilično nervozna, mada mi se čini da je i ona bila, ali ja to nisam koristila", rekla je Ivanovićeva odmah po završetku susreta dve osvajačice Rolan Garosa.

Posebno je Ana Ivanović, sada 23. igračica sveta, loše igrala prvi set u kome je za svega 18 minuta izgubila uvodnih pet gemova. Ukupno je za pola sata igre napravila 21 grešku, a osvojila samo 20 poena.

Bolju partiju Ivanovićeva je pružila u drugom setu i u četvrtom gemu tog dela igre stigla i do prve brejk šanse, ali nije iskoristila dve uzastopne prilike. Servis protivnici, ipak, Ivanovićeva je oduzela u šestom gemu i povela sa 4:2.

Već u sledećem gemu, medjutim, ispustila je prednost, možda i zbog jedne sporne sudijske odluke zbog koje je poen dodeljen Kuznjecovoj, iako je lopta, kako se činilo, završila u autu.

Prepirka Ivanovićeve sa sudijom, druga na meču, nije urodila plodom, pa je Kuznjecova stigla do izjednačenja, a potom novim brejkom stekla nenadoknadivu prednost i do pobede stigla za sat i 11 minuta.

"Ta svadja sa sudijom nekada može da bude i dosta dobra, da ti pomogne da se oslobodiš negativne energije. Ali sada mi nije uspelo... Ipak, još postoji šansa za nas. Ovaj sledeći meč je izuzetno važan. Bilo bi dobro kada bi Jelena pobedila, da sutra krenemo sa 1:1", ocenila je Ivanovićeva.

Pogledajte još