PRIČA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: Rodila zdravu devojčicu u 60. godini i ostala bez muža

Majka i beba su sinoć bolničkim kolima doputovale u rodni grad, a ekipa RTS-a posetila je ovu hrabru ženu koja živi skromno u podstanarskoj sobi.

Nakon više pokušaja da postane majka putem vantelesne oplodnje, uz devetomesečni nadzor lekara Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, Atifa je presrećna što je makar i u 60. godini dočekala da uzme u naručje svoje dete.

Godine i zdravstveni problemi, kaže, neće je omesti da ćerki Alini pruži najbolje što može.

- Super su me pazili što se tiče profesora, profesorke, svi su me super pazili. U utorak je bio carski rez, a u sredu su mi je doneli. Najsrećniji dan bio je 21. jun kad sam je uzela - kaže porodilja Atifa Ljajić.

Atifa je provela radni vek u Tekstilnom kombinatu Raška, koji je propao, a ona se našla na Zavodu za tržište rada.

Živi u podstanarskoj sobi u Novom Pazaru sa osam godina starijim mužem Šerifom Nokićem kome je ovo drugi brak.

Muž je bio uz nju sve vreme lečenja, međutim, nakon osam godina braka sa Atifom i rođenja deteta, i on je najavio odlazak. Ne želi, kaže, da Alini da svoje prezime, niti da se vodi kao njen otac.

Na pitanje novinara da li će pomagati u odgoju deteta kaže da ne bi mnogo pričao.

- Ona je srećna i ona je svoje završila - kaže Nokić.

Za sada ovoj hrabroj ženi u prvim danima u odgajanju bebe pomažu dve patronažne sestre iz Novopazarskog Doma zdravlja, Marijana Milenković i Ana Nikolić, a kada one završe posetu, Atifa ostaje bez podrške.

Šerif nije hteo ispred kamere da otkrije zašto ih napušta. Rekao je da ima četvoro dece iz prvog braka, da je na vantelesnu oplodnju pristao samo da bi ispunio Atifi želju i da ima teške zdravstvene probleme.

Ipak, ostaje nada da će pobediti ljubav i da će o maloj Alini brinuti oba roditelja.

Izvor: RTS

Pogledajte još