PREPORUKA ZA DANAS: Indira Popadić - koncert, vino, knjiga, serija, predstava

Indira Popadić je poslovni konsultant i trener poslovnih veština sa više od dvadeset godina iskustva u preduzetništvu. Slovi za osobu koja vam može pomoći da postignete bolje poslovne rezultate ili rešite konkretne probleme vezane za poslovanje vašeg malog ili srednjeg preduzeća.

Po uzoru na vrhunske sportiste koji koriste usluge stručnjaka ne bi li ostvarili svoje potencijale, znajući da bez dobrog trenera i kvalitetnog tima nema istinskog uspeha, isti princip se, kako ističe Indira, može primeniti i u biznisu. Kao poslovni konsultant - trener, ona ima ulogu da svoje klijente vodi kroz proces ostvarivanja ciljeva koje su zacrtali za svoju kompaniju ili sebe. Takođe, redovno organizuje i edukativne radionice za preduzetnike na kojima polaznici stiču neophodna znanja iz oblasti menadžmenta, a koja su neophodna za opstanak na brzom i promenljivom tržištu. Kao autorka knjige "Uzmite život u svoje ruke" Indira nas uči da je najvažnije pronaći balans u životu i zbog toga je jako važno na koji način i kako provodimo svoje dragoceno slobodno vreme. Veliki je zaljubljenik u pozorišnu umetnost, muziku, književnost, a naročito uživa u družnju sa prijateljima i izletima u prirodu. Čitaocima našeg portala ova dama preporučuje svoje favorite.

Foto: EXIT Photo Team/Promo


KONCERT ZVONKA BOGDANA - "EXIT" FESTIVAL

Pošto živim u, po mom mišljenju, najlepšem gradu na svetu, moram reći da smatram da i pored svih obaveza, u Novom Sadu možemo uživati zahvaljujući ogromnoj ponudi kulturnih sadržaja koje on svakodnevno nudi. Exit je počeo 5. jula i trajaće pet dana. Prvi posetioci festivala već su stigli u Novi Sad, a ove godine se očekuje rekordnih, više od 50.000 domaćih i stranih turista koji dolaze iz 68 zemalja širom sveta, pa možete zamisliti kako je prošetati centrom Novog Sada koji je ovih dana centar muzičkih i kulturnih svetskih dešavanja. Na Exitu će nastupiti preko 500 izvođača, ali od svih njih meni je ipak najpoznatiji i najdraži Zvonko Bogdan kao pravi predstavnik vojvođanskog tradicionalnog zvuka, koji nastupa u subotu 08.07. u 22.10 h na 'Addiko Fusion Stage-u'. Tamburaški evergrin Zvonka Bogdana imidž je Petrovaradinske tvrđave koja se pre dvadesetak godina nije mogla zamisliti bez sitnog zvuka bisernice Janike Balaža i njegovih osam tamburaša. Ostali izvođači sigurno će zadovoljiti ukuse mlađe publike.

www.exitfest.org

Foto: Promo


VINO "TRI KOZE ROZE"

Iskreno moram priznati da sam ljubitelj belog vina, međutim na prošlonedeljnom druženju "Ženskog preduzetničkog biznis kluba" koje organizuje okupljanja na kojima preduzetnice imaju priliku da se međusobno upoznaju i povežu, razmene iskustva i znanja i ostvare poslovne kontakte probala sam i oduševilo me je suvo roze vino "Tri koze roze", vinarije "Erdevik". Vino je lagani roze koji pruža kompleksne arome hibiskusa, ružinih latica, jagoda, malina i lubenice. Sjajnog je i osvežavajućeg ukusa, odlično napravljeno i veoma pitko. Uz slane zalogajčiće ili ukusnu štrudlu sa makom ili orasima uživaćete istog momenta. Život je tako dobra stvar.

www.erdevikwinery.com

Foto: Promo


KNJIGA "OKIDAČI"

Kada govorim o knjigama moram da kažem da sam izetno srećna što imam priliku da spajam ljubav i posao, tako da i u slobodno vreme pre svega čitam knjige koje su vezane za menadžment i lični rast i razvoj. Naime, na nedavno završenom "Biznis forumu" u Beogradu imala sam priliku da se i lično upoznam sa Maršal Goldsmitom i trenutno sam pri kraju njegove knjige “Okidači”. U ovoj vrlo zanimljivoj knjizi, autor bestselera i svetski priznat poslovni trener Maršal Goldsmit proučava okidače u našem okruženju i umu koji mogu da nas izbace iz igre kako na poslu, tako i u ostalim oblastima u životu. Vrlo mi je interesantno pratiti mog starijeg kolegu konsultanta i njegov način gledanja na određene situacije u kojima on uglavnom predstavlja delovanja neopaženih okidača u našem okruženju - to mogu biti ljudi i situacije koje nas izazivaju da se ponašamo dijametralno suprotno od onoga što zamišljamo da smo - dobar kolega, partner, roditelj ili prijatelj. Promeniti neku našu naviku ili ponašanje nije ni jednostavno, niti lako. Ali je moguće, samo ako to iskreno želimo. Knjiga "Okidači" objašnjava taj postupak, korak po korak.

www.delfi.rs

Foto: Promo


SERIJA "IGRE PRESTOLA"

Iskreno da kažem, kao majka dvoje dece, preduzetnica, domaćica i sve ono što žena danas jeste u našem društvu, serija sam morala da se odreknem, jer nikako nisam uspevala da uskladim sve svoje obaveze i da na miru mogu da nastavim da gledam gde je neko nekog udario ili krenuo da poljubi. Ipak, ćerka mi je već nekoliko puta predlagala da pogledam "Igre prestola" i moram iskreno priznati da ću se ovog leta sigurno častiti jednom sezonom ovog fantastičnog serijskog programa. Nova, sedma sezona startuje 17. jula na HBO, prati događaje članova nekoliko plemićkih porodica u borbi za Gvozdeni presto i vlast nad Sedam kraljevstava, kao i dolazak zime i mističnih bića sa severa. Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhija, religija, lojalnost, seksualnost, građanski rat, kriminal i sve mi to zvuči vrlo interesantno.

www.hbo.com



POZORIŠNA PREDSTAVA "DOK TE JA HRANIM I OBLAČIM"

Moram priznati da sam ljubitelj pozorišne umetnosti i da redovno posećujem pozorišne predstave u Srpskom narodnom pozorištu, Pozorištu u poslovnoj zgradi NIS-a, ali ovom prilikom želim da vam preporučim predstavu Pozorišta mladih "Dok te ja hranim i oblačim" kojs govori o roditeljstvu i odrastanju na jedan humorističan i vrlo zanimljiv način. Ako ste nekada bili dete, ako ste roditelj ili imate nameru da to postanete, ako ste ikada išli u vrtić ili školu, ako radite u vrtiću ili školi, ako ste nekada bili trudni, ako vam stalno roditelji, rođaci ili komšije govore kako da vaspitavate svoje dete, ako stalno neko pokušava da vas vaspitava svakako morate pogledate ovu predstavu posle koje se možete zamisliti, ali pre svega lepo nasmejati. Predstava je na redovnom repertoaru Pozorišta mladih i uvek se traži karta više što dovoljno govori o kvalitetu predstave.

pozoristemladih.co.rs

Autor: Marija Milošević
Foto: Miroslav Georgijević/Promo

Pogledajte još