Nagrada autorima knjiga i scenarija filma U vazduhu

0

LOS ANĐELES, 7. februara 2010. (Beta) – Pisac romana "U vazduhu" Volter Kern i autori scenarija za istoimeni film Džejson Rajtman i Šeldon Tarner, dobili su nagradu Skripters Univerziteta Južna Kalifornija. Rajtman i Tarner su za taj film nominovani i za Oskara.

LOS ANĐELES, 7. februara 2010. (Beta) – Pisac romana „U vazduhu“ Volter Kern i autori scenarija za istoimeni film Džejson Rajtman i Šeldon Tarner, dobili su nagradu Skripters Univerziteta Južna Kalifornija. Rajtman i Tarner su za taj film nominovani i za Oskara.

Nagrada Skripters, koja je dodeljena 22. put, odlikuje pisce i scenariste za najbolji rad na adaptiranju litararnog predloška u filmski scenario.

Priznanje im je dodeljeno na gala ceremoniji održanoj u subotu uveče, na Univerzitetu Južna Kalifornija, objavio je u nedelju Holivud riporter. U konkurenciji za Skripters bili su i autori knjiga i scenarija po kojima su snimljeni „Crazy Heart“, „Distrikt 9“, „An Education“ i „Precious: Based on the Novel ‘Push’ by Sapphire“. Počasnu nagradu Skripter dobio je Erik Rot koji je napisao adaptacije romana kao što su „Forest Gamp“ i „Neobični slučaj Bendžamina Batona“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.