Za ponedeljak, 8. februar 2010. godine

BEOGRAD, 8. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno slučaju Darka Šarića i ekonomiji.

ALO - "Narkodiler lečio lokalne narkomane?!", o osumnjičenom za trgovinu drogom Darku Šariću. "Odlažem penziju zbog Italijana", prenosi list izjavu fudbalera Dejana Stankovića". Pod naslovom "Znam koliko si abortusa imala do sad", list piše da će zbog greške u kompjuterskom sistemu lični podaci pacijenata biti dostupni celoj javnosti.

BLIC - O slučaju kontroverznog crnogorskog biznismena Darka Šarića u tekstu "Crna Gora krije zašto su uhapšeni Šarićevi saradnici". O rezoluciji o Srebrenici za list govori predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanović: "Zločin je sasvim zadovoljavajući termin za Srebrenicu".

VEČERNJE NOVOSTI - O deviznom ulaganju u Srbiju iz dijaspore u tekstu "Poslali nam tri milijarde". "Gazelom u šest traka", o završetku radova na najprometnijem mostu u Beogradu, a o poskupljenju u beogradskim vrtićima list piše pod naslovom "Novac ne ide u zarade".

DANAS - O slučaju Darka Šarića za list govori ministarka pravde Snežana Malović: "Država je jača od Šarića". Uoči današnjeg dolaska delegacije Međunarodnog monetarnog fonda u Beograd tekst: "Fond zabrinut zbog kretanja kursa". Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić kaže: "Nikoga nećemo unapred žigosati, ali će svi biti pod lupom". O odustajanju narodnih poslanika od privilegija u tekstu "Poslanici dele sudbinu građana".

KURIR - Na naslovnoj strani list najavljuje pokretanje akcije za ponovno uvođenje jeftine struje od petka u ponoć do ponedeljka u sedam ujutro "Vratite jeftinu vikend tarifu". O osumnjičenima za trgovinu drogom pod naslovom "Šilerova 2".

POLITIKA - O deviznom ulaganju u Srbiju iz dijaspore pod naslovom "A od zemljaka - tri milijarde evra". O sastanku Međunarodne upravljačke grupe za Kosovo u tekstu "Duple funkcije Pitera Fejta". List prenosi izjavu crnogorskog predsednika Filipa Vujanovića: "Ne favorizujem SPC".

PREŠ - List piše o sudijama koje nisu prošle reizbor pod naslovom "Neke sudije radile i kao prostitutke". Na naslovnoj strani list piše i o zdravstvenom stanju građana Srbije "Godišnje umre 100 hiljada ljudi od tuberkuloze. O javnim nabavkama: "Potrošeno četiri milijarde evra bez ikakve kontrole".

PRIVREDNI PREGLED - "Masovna stanogradnja ne spušta cene", o stanju na tržištu nekretnina u Beogradu. O dolasku delegacije Međunarodnog monetarnog fonda "MMF opet među Srbima". List piše i da na proleće 28 ekonomskih diplomata počinje da zastupa Srbiju, pod naslovom "Desna ruka srpskim firmama u inostranstvu".

Pogledajte još