U Beogradu održan dvanaesti NetWorking Day!

0

U Beogradu, u sredu uveče (5. Jul 2017.) održan je još jedan, dvanaesti po redu, događaj NetWorking Day – Poslovni susreti namenjen promovisanju proaktivnog pristupa poslovanju, preduzetništva i umrežavanju posetilaca.

Učesnica događaja bila je direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije, Branislava Simanić, koja je predstavila aktivnosti Privredne komore Srbije u cilju unapređenja poslovnog ambijenta za razvoj preduzetništva. Gospođa Simanić je najavila osnivanje parlamenta preduzetnika u okviru PKS-a i informisala prisutne o postojanju šaltera za preduzetnike u gradskim opštinama kojima se pojednostavljuju i ubrzavaju procedure dobijanja potrebnih dokumenta koje izdaje Privredna komora Srbije. Ovom prilikom istaknuto je da je zbog digitalizacije poslovanja Privredne komore Srbije izdavanje sertifikata, uverenja i drugih dokumenata dodatno pojednostavljeno.

Bojan Šćepanović, preduzetnik, osnivač i vlasnik Menadžment centra Beograd ukratko je opisao situaciju zbog koje je rešio da postane preduzetnik i u svom delu razgovora sa Irenom Lalić posebno naglasio posvećenost porodici istakavši da i pored svog uspeha u poslu, supruga i deca u njegovom životu imaju prioritet i da ga je i to delom motivisalo na napuštanje vrlo uspešnog posla i pokretane vlastite firme.

Bojan je posetiocima NetWorking Day-a izneo svoj model za uspeh u poslu i životu, citirajući košarkaša Sašu Đorđevića: “Sanjaj visoko, naporno radi i budi skroman”. Kao uspešan menadžer u svojoj firmi koja trenutno broji dvadeset zaposlenih, Bojan ističe da zaposlenima, a posebno mladima koji tek kreću da rade u firmi, omogućuje obuku ali i zahteva posvećenost radu, disciplinu i stalni razvoj. Kao osnivač nemačke Akademije za kontroling u Srbiji i japanskog Instituta Kaizen, Šćepanović je rekao da i on tek uči da primenjuje njihove elemente u radu, ali da ih naše veće kompanije sve više usvajaju.


Indira Popadić je nakon dvadeset godina preduzetništva u oblasti veleprodaje i maloprodaje dečije garderobe, odlučila da preduzetnicima koji počinju ili su još nedovoljno afirmisali svoje poslove, prenese stečeno znanje i iskustvo kroz njen priručnik za preduzetnike “Uzmite život u svoje ruke” koji je predstavila posetiocima istakavši “da možeš da kukaš što nešto ne može ili da vidiš šta može“. Kao redovan posetilac, Indira je istakla važnost NetWorking Day – Poslovnih susreta i pohvalila nastojanja Irene Lalić da pokrene naše građane u cilju realizacije njihovih preduzetničkih snova i ambicija i omogući im međusobno upoznavanje i poslovno povezivanje.

NetWorking Day – Poslovni susreti prisutni su u Beogradu i Novom Sadu. Nacionalni pokrovitelji događaja su Telekom Srbija i Societe Generale banka.
Sledeći događaj očekuje se u septembru. Tačne informacije možete pratiti na zvaničnom sajtu organizatora www.networkingday.rs

Foto: Tamara Korać, Picture It

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.