Fed kup: SAD-Rusija, Italija-Češka

BEOGRAD, 7. februara 2010. (Beta) - Ženska teniska reprezentacija SAD obezbedila je pobedu nad Francuskom u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Melani Odin  savladala Žuli Koen sa 2:0 (7:6, 7:4).

Odinova je tako Amerikankama donela treći poen iz isto toliko mečeva.

Prvi poen SAD donela je Betani Matek-Sends jučerašnjom pobedom nad Aliz Korne, a potom je Melani Odin savladala Polin Parmentije.

Teniska reprezentacija Italije obezbedila je plasman u polufinale Fed kupa pošto je Frančeska Skijavone osvojila treći poen pobedom nad Katerinom Bondarenko od 2:1 u setovima (2:6, 6:1, 6:1).

Italija posle četiri meča u singlu vodi sa 3:1.

Ranije jeFlavija Peneta je pobedila Alonu Bondarenko sa 7:5, 7:6.

Ženska teniska reprezentacija Češke plasirala se u polufinale Fed kupa pošto su Lucija Hradecka i Kveta Peške u odlučujućem meču dublova danas pobedile Anu-Lenu Grenefeld i Tatjanu Malek sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).

Češka je u Brnu pobedila Nemačku sa 3:2 i u polufinalu će od 24. do 25. aprila igrati protiv branioca titule Italije, koja je danas pobedila Ukrajinu. To će biti drugo uzastopno polufinale za češku ekipu.

Nemačka će igrati u baražu za opstanak u Svetskoj grupi jedan Fed kupa.

Posle prvog dana u meču između Češke i Nemačke bilo je 1:1, a poen u singlu za domaćina osvojila Hradecka pobedom nad Andreom Petković od 6:1, 7:6, dok je Grenefeld bila bolja od Kvitove sa 4:6, 6:3, 6:2. 

Rezultati prvog kola Fed kupa

Svetska grupa jedan:

Ukrajina - Italija 1:4
Češka - Nemačka 3:2
Srbija - Rusija 2:3
Francuska - SAD 1:4

Svetska grupa dva:

Australija - Španija 3:2
Poljska - Belgija 2:3
Estonija - Argentina 4:1
Slovačka - Kina 3:2

Polufinalni mečevi i mečevi baraža igraju se 24. i 25. aprila.

Pogledajte još