Sedam načina da što duže zadržite bronzani ten

0

Nažalost, većina nas ne može celo leto provesti na plaži, ali zato možete postići da vaš ten ima preplanulu nijansu celo leto. Evo kako bronzani ten održati što duže.

1. Pre svega, obilno hidrirajte kožu. Što je koža vlažnija duže ćete zadržati bronzani ten pa je nakon svakog tuširanja negujte hidratantnim sredstvom.

2. Kad smo već kod tuširanja, neka temperatura vode ne bude previsoka. Vruća voda isušuje kožu, a i njome se boja brže ispere. Zato se tuširajte mlakom vodom.

3. Isprobajte ulja za negu kože, poput bademovog. Najbolje je ako ga nanesete nežno na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nemojte se oblačiti dok koža ne upije.

4. Izbegavajte prečestu upotrebu sredstva za tuširanje jer isušuju kožu, i birajte ona čiji je pH što bliži prirodnom pH kože.

5. Nemojte kožu trljati peškirom nego višak vlage sa tela blago utapkajte peškirom.

6. Jedite namirnice bogate beta karotenom, kao što su dinja i mrkva ili uzimajte kapsule vitamina B, koji ne samo da će zadržati boju vašeg tena, već ima i ‘antiage’ efekt.

7. Pijte vodu jer koliko se god trudili da održite kožu vlažnom i preplanulom spolja, nećete postići dobar rezultat ako je ne hidrirate iznutra.

Izvor: Lepoza & Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.