Za utorak, 9. februar 2010. godine

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno slučaju Darka Šarića i ekonomskim pitanjima.

ALO - "Vlada daje milione za Formulu 1!", o tome da gazda Formule 1 Berni Eklston tvrdi da je tim Stefan GP dobio novac od srpske vlade i da je o tome pričao sa premijerom Srbije.

BLIC - O hapšenju Šarićevog advokata zbog pranja novca od droge "Mile Jerković mogući svedok saradnik protiv Darka Šarića". "Hitno proveriti imovinu šefova kabineta", o kontroli saradnika ministara. "Neposlušne direktore javnih preduzeća čeka smena", o tome da Vlada traži ograničavanje maksimalnih zarada.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kome opet smetam", izjava Velimira Ilića za list. "Kvadrat 9.000 evra" o početku prodaje stanova u "pametnoj zgradi" u Beogradu. "Uhapšena tri Šarićeva saradnika" o nastavku privođenja u kokainskoj aferi.

DANAS - "Brzina je velika srpska iluzija", o aplikaciji Srbije za članstvo u EU. "Alpina problematičan ponuđač na tenderima" o ponudama za obilaznicu oko Dimitrovgrada. "Grci ulažu u Sandžak", o poseti članica Helenskog poslovnog udruženja.

KURIR - "Ovaj čovek pravi afere", naslov je pod kojim list piše da je bivši političar Goran Vesić na direktnoj liniji sa pojedinim glavnim i odgovornim urednicima i da im diriguje kada i koje teme da postave na naslovnu stranu. "Goga brani narko bosa" - pevačica kaže da je pevala za Šariće, ali da nije jedina.

POLITIKA - "Privrednici dele ministrov optimizam", o predstavljanju programa mera za ekonomski oporavak. O švercu kokaina "Novac od kokaina prali kupovinom zemlje". "Krkobabić na ispitu u četvrtak", o predstojećem razgovoru ministra sa MMF-om. "Na NIS-ovim pumpama gorivo jeftinije za 2,5 dinara", o pojeftinjenju goriva. "Beograđani vole Bramsa i Mehtu", o rasprodatim ulaznicama za koncert Zubina Mehte.

PRES - O obračunu s narko mafijom "Uhapšeno još troje saradnika Darka Šarića". "Kriza je stvarno prošla", izjava ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

PRIVREDNI PREGLED - "Krediti ugroženim opštinama" - ministar ekonomije predstavio ekonomski program za nerazvijena područja. Pod naslovom "Teme reforma PIO i racionalizacija" list piše o današnjem sastanku predstavnika MMF i srpske Vlade.

Pogledajte još