Velimir Ilić dobio dozvolu za nošenje oružja

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić oštro je osudio napad na lidera Nove Srbije Velimira Ilića i izjavio da se nasilje u Srbiji mora iskoreniti, kao i da MUP čini sve da zaštiti kako građane tako i nosioce javnih funkcija.

"Naša obaveza je da učinimo sve da stepen bezbednosti bude visok", rekao je Dačić na sednici skupštinbskog Odbora za odbranu i bezbednost na kojoj se razmatra informacija o napadu na Ilića i pozvao političke partije da sarađuju sa MUP-om kada prave događaje visokog rizika.

Policija, naveo je on, štiti sve narodne poslanike, a pojedini nosioci javnih funkcija posle bezbednosnih procena dobijaju i lično obezbeđenje. "Velimir Ilić je dobio dozvolu za nošenje oružja", rekao je ministar.

Direktor policije Milorad Veljović kazao je poslanicima da je protiv Ilićevog napadača Dejana Stojadinovića istražni sudija pokrenuo postupak za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama i javnim skupovima.

"Policija prati grupe podrške Dejanu Stojadinoviću na fejsbuku i svi se izveštaji dostavljaju tužilaštvu", naveo je direktor policije i dodao da policija aktivno radi i na pronalaženju osobe koja je tokom incidenta povredila policajca.

Pogledajte još