Firentinske metamorfoze u Beogradu

0

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) – Izložba slika "Firentinske metamorfoze" austrijske umetnice Đine Šenk Roš, biće otvorena od 2. do 18 marta u Italijanskom institutu za kulturu "Palažo Italia" u Beogradu, saopšteno je iz tog instituta.

BEOGRAD, 9. februara 2010. (Beta) – Izložba slika „Firentinske metamorfoze“ austrijske umetnice Đine Šenk Roš, biće otvorena od 2. do 18 marta u Italijanskom institutu za kulturu „Palažo Italia“ u Beogradu, saopšteno je iz tog instituta.

Postavka je svojevrstan nastavak izložbe Đine Šenk Roš „Cetinale. Storie e visioni“, koja je predstavljena u „Palažo Publico“ u Sijeni, navodi se u saopštenju.

„Umetnica kroz svoje slike u ulju oživljava zapostavljene i nepoznate statue firentiskih vrtova, darujući im novi fascinantni život. Ona svoju pažnju usmerava na detalje koji se uverljivo i gotovo sami po sebi izdvajaju iz kamena i na taj način predstavljeni objekat inteziviraju na magičan i uznemirujući način“, piše u saopštenju.

Izložba „Metamorfosi Fiorentine“ je 2007. godine prikazana u Firenci u „Palažo di Parte Guelfa“. Postavljanjem ove izložbe u Beogradu, Đina Šenk Roš će prvi put uspostaviti vezu sa zemljom svojih predaka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.