OBRATITE PAŽNJU: Četiri vrste vaginalnih mirisa i na šta ukazuju

Foto: Ilustracija/Pixabay.com
0

Muškarci su najviše zabrinuti veličinom penisa dok žene brine miris njihove vagine, rezultati su istraživanja koja su objavljena u „New York Timesu“.

Istina je da miris zdrave vagine zapravo ne postoji i to je sasvim prirodno.

Svaka žena ima svoj prirodni miris“ – objasnila je dr Vanesa Kaling.

Prema njenom iskustvu mnoge žene opisaće miris zdrave vagine kao miris mošusa. Ovo su mirisi koje ako osetite nisu dobar znak i najbolje u tom slučaju posetite svog ginekologa.

MIRIS RIBE

Mogući uzrok: Bakterijska vaginoza

Terapija: Antibiotici

Dr Kaling tvrdi:

Postoje razne vrste bakterija koje se stvaraju u vagini. Takve bakterije normalna su pojava i održavaju vaginu zdravom. Bakterijska vaginoza nastaje zbog narušenog balansa različitih bakterija. Ponekad bakterijska vaginoza nema simptome, a ponekad izaziva simptome poput gustog iscedka ili mirisa koji podseća na miris ribe.

MIRIS PIVA

Mogući uzrok: Gljivična infekcija

Terapija: Kreme protiv gljivica

Dr Kaling tvrdi:

Gljivične infekcije nastaju zbog prekomernog rasta kandide. Većina ljudi ima gljivice u ustima i crevima. Zdrave žene imaju gljivice u vagini, ali ponekad se broj poveća i uzrokuje infekciju.

MIRIS KISELOSTI

Mogući uzrok: Trihomonijaza

Terapija: Antibiotici

Dr Kaling tvrdi:

Trihomonijaza je jedan od najčešćih uzroka vaginitisa, a uzrok infekcije je protozoa Trichomonas vaginalis – mikroskopski vidljiv jednostanični organizam koji se prenosi tokom seksualnih odnosa.

MIRIS TRULOG MESA

Mogući uzrok: Zaboravljeni tampon

Terapija: Hitan odlazak kod ginekologa

Ako do ovoga dođe, a dešava se, miris vagine biće jak i osećaće se. Moguća je dalja terapija zbog potencijalne pojave sepse.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.