Belgijanci zainteresovani za Srbiju

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Belgijska turistička kompanija "Tomas Kuk" (Thomas Cook) izrazila je zainteresovanost za upoznavanje turističkih potencijala Srbije i najavila dolazak na sajam turizma u Beogradu, saopštila je u sredu Turisticka organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi u saopštenju, razgovori sa predstavnicima tog najznačajnijeg i najvećeg belgijskog organizatora putovanja vođeni su u Briselu, tokom učešća TOS-a na Međunarodnom sajmu turizma u glavnom gradu Belgije (Vakantiesalon).

Ističe se da "Tomas Kuk" (www.thomascook.be) organizuje više od 50 odsto programa putovanja iz Belgije. Na štandu TOS-a na sajmu u Briselu bio je i predstavnik turističke agencije "Tajm tu trevel" (Time to Travel) iz Holandije, koja u svojim programima ima Srbiju kao turističko odredište.

Tokom pet dana sajma vođeni su brojni razgovori sa predstavnicima belgijskih organizatora putovanja, a najveći interes je bio usmeren na potencijale Srbije koji se odnose na aktivan odmor u prirodi, navodi se u saopštenju. Precizira se da se to pre svega odnosi na pešačenje, planinarenje i biciklizam, što je, kako se ističe, za ovu godinu u vrhu interesovanja na svetskim turističkim tržištima.

Pogledajte još