Kažnjena sekretarica predsednice

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Sekretarica predsednice parlamenta Branislava Parezanović, koja je službeno vozilo koristila u privatne svrhe, kažnjena je četvorogodišnjom zabranom napredovanja u službi, saopšteno je u sredu iz skupštine.

Branislava Parezanović kažnjena je, kako se navodi u saopštenju, jer je "nezakonito raspolagala sredstvima" čime je izvršila težu povredu dužnosti iz radnog odnosa.

Disciplinska komisija je zaključila da Branislava Parezanović neovlašćeno koristila službeno vozilo u privatne svrhe, jer za to nije imala putni nalog sekretara skupštine. Dodaje se da će sekretar skupštine odlučiti o eventualnom premeštaju Branislave Parezanović na drugo radno mesto.

Parezanovićeva je službenim automobilom, sa vozačem, bez putnog naloga, 19. januara putovala u Zaječar kako bi obavila privante poslove. Na putu ka Zaječaru vozač Goran Jović je pretkao kolonu vozila i ometao mesto uviđaja nesreće koja se prethodno desila. On je tvrdio da ima imunitet, da ga ima i njegova saputnica, pa je tako otkriven slučaj neovlašćenog korišćenja službenog vozila.

Pogledajte još