Ministarka iznenađena odlukom tužilaštva

BEOGRAD, 10. februara 2010. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović iznenađena je odlukom Državnog tužilaštva Crne Gore da ne prihvati molbu srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal da se odloži dostavljanje podataka i dokaza u slučaju Gorana Sokovića i Dejana Šekularca.

Ministarka Malović rekla je agenciji Beta da je Ministarstvo pravde Srbije u utorak crnogorskom ministarstvu poslalo molbu za izručenje Sokovića i Šekularaca i da su nadležni u Crnoj Gori u obavezi da po toj molbi postupe.

"Nadležni crnogorski organi su na osnovu potpisanih bilateralnih ugovora, a pre svega Ugovora o izručenju, bili, a i dalje su u obavezi da po našoj molbi postupe, što znači da donesu odluku po našem zahtevu i da je obrazlože", rekla je Malović agenciji Beta.

Ona je kazala da je molba za izručenje podneta radi predaje Sokovića i Šekularca Višem sudu u Beogradu u cilju dovršenja krivičnog postupka. Soković i Šekularac koje Srbija sumnjiči za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, pušteni su u utorak uveče iz zatvora kod Podgorice, jer je tužilaštvo ocenilo da nema osnova da protiv njih pokrene krivični postupak u Crnoj Gori.

Pogledajte još