Na aerodromu u Beču zaplenjeno 206 kg kokaina

BEČ, 10. februar 2010. (Beta-AFP) - Austrijska policija saopštila je danas da je na bečkom međunarodnom aerodromu zaplenila 206 kilograma kokaina, što je najveća količina droge do sada pronađena.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na 40 miliona evra. Ona je bila podeljena u sedam torbi koje su bile sakrivene u teretnom odeljku aerodroma. Droga je pronađena pre tri sedmice, rekao je na konferenciji za novinare šef pokrajinske policije Franc Pušer.

Zahvaljujući međunarodnoj razmeni informacija, austrijski policajci bili su upozoreni da će stići veća količina droge iz Južne Amerike. Nakon što su utvrdili da je u torbama zaista droga, policajci su sačekali da one odu na kontrolu. U utorak je uhapšeno šest osoba starih od 30 do 60 godina i danas će biti izvedene pred istražnog sudiju.

Istraga o toj međunarodnoj mreži krijumčara droge se nastavlja, rekao je šef policije na aerodromu u Beču Verner Švajghofer dodajući da su vlasti bile iznenađene količinom zaplenjene droge jer "obično zaplene droge na aerodromu ne prelaze 80 kilograma".

Pogledajte još