Za četvrtak, 11. februar 2010. godine

BEOGRAD, 11. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno nastavku istrage protiv Darka Šarića, kao i crkvenom saslušavanju vladike raško-prizrenskog Artemija.

ALO - "Skandalozna kazna za sekretaricu", o tome da je službenica u Skupštini Srbije Branislava Parezanović kažnjena zabranom napredovanja u karijeri u naredne četiri godine, zbog vožnje službenim automobilom u privatne svrhe i incidenta u kome je vozač tog auta prešao preko tela poginulog u saobraćajnoj nesreći.

BLIC - Najveći prostor na prvoj strani zauzima naslov "Srpska pravoslavna crkva istražuje račune vladike Artemija", a list takođe piše da prvoosumnjičenom za šverc kokaina Draganu "Šariću oduzimaju vile".

VEČERNJE NOVOSTI - List donosi intervju sa ministrom policije Ivicom Dačićem, pod naslovom "Ne bežim od ostavke". Tu je, takođe, intervju sa specijalnim tužiocem Miljkom Radosavljevićem, uz naslov "Ne damo dokaze o Šarićima".

DANAS - Povodom izgradnje nove ambasade SAD u Srbiji, list donosi naslov "Najmodernija u regionu". Takođe najavljuje da visoka predstavnica EU za spoljnu politiku "Ketrin Ešton dolazi u Beograd". Intervju sa ambasadorom Španije u Srbiji Injigom de Palasija Espanjom najavljuje se naslovom "Kandidatura Srbije pred Savetom ministara u martu".

KURIR - "Napadač bio Veljin čuvar", o tome da je Dejan Stojadinović koji je napao lidera Nove Srbije Velimira Ilića na stranačkom skupu u Knez Mihailovoj ulici, radio u obezbeđenju skupa te stranke 2006. u Smederevskoj Palanci. "Smešna kazna za bahatu sekretaricu", o epilogu afere sa zloupotrebom službenog automobila.

POLITIKA - List donosi naslov "Pritisci za smenu Artemija". Pod naslovom "Zašto Mile Jerković ne ide u zatvor" piše o nastavku istrage protiv Darka Šarića. Povodom incidenta sa đacima Trgovačke škole u Beogradu list piše: "Strah u školskim klupama".

PRES - "DS i SNS najjači, Srbi neće u NATO", o rejtingu političkih stranaka u Srbiji i stavovima građana oko ključnih državnih odluka. O istrazi trgovine drogom "Crna Gora pustila Šarićeve mafijaše". Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec kaže za list "Priča o svinjskom gripu je naduvana".

PRIVREDNI PREGLED - "Veće investicije, ali i korupcija" o predstojećem usvajanju uredbe o davanju u zakup građevinskog zemljišta bez nadoknade. List prenosi procenu generalnog sekretara Udruženja banaka Srbije Veroljuba Dugalića "MMF će, ipak, popustiti".

Pogledajte još