Adebajor tuguje za drugovima

BEOGRAD, 11. februara 2010. (Beta) - Fudbaler Mančester Sitija Emanuel Adebajor izjavio je da ga svaki postignuti gol podseti na poginule prijatelje iz reprezentacije Togoa, koji su ubijeni dok su putovali na Kup afričkih nacija u Angolu. 

"Posle Angole srećan sam i samo zbog toga što sam sada na terenu", kazao je Adebajor u intervjuu za današnje izdanje dnevnika Miror.

Adebajor je i sam bio u autobusu koji su napali naoružani napadači kada je tri člana delegeacije Togoa ubijeno, a nekoliko povređeno.

"Kada se u petak, 8. januara oko dva sata posle podne to i dogodilo rekao sam sebi da možda više nikada neću igrati, da možda nikada više neću postići gol. Ali, Bog mi je pružio ruku", kazao je Adebajor.

"Sada moram da igram za poginule drugove. Svaki put kada obučem dres, kada postignem gol to činim za njih. Moram da uživam u tome. Mogao sam da budem sa njima u nekom grobu. Volim da postižem golove, ali sada svaki put kada to učinim pomislim: 'da, postižeš golove, ali mogao si da budeš u kovčegu, u raju. Teško mi je", dodao je.

Pogledajte još