Weekend Media Festival u Hrvatsku dovodi Turo - vodeću peer-to-peer aplikaciju za deljenje vozila

Za svoj deseti rođendan Weekend Media Festival ugostiće Turo, vodeću svetsku kompaniju za peer-to-peer deljenje automobila. Kako bi obeležili ovaj događaj, Turo će kroz jednokratnu promociju ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj u toku Weekend Media Festivala.

Turo je jedan od uspešnih američkih startup-a koji su izrasli na principu ekonomije deljenja. Osnovan je 2009. u San Francisku. Vlasnici automobila putem platforme mogu vrlo jednostavno da iznajme automobil dok ga ne koriste i tako da zarade, a bilo ko može jednim klikom na aplikaciji da unajmi auto za svoje potrebe. Biznis model je jednostavan: neisplativo je u vlasništvu imati automobil koji ustvari stoji parkiran većinu vremena, a ovako auto isplaćuje sam sebe.

Koristi se u preko 4.700 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu pa je porastao u zajednicu koja broji preko tri miliona članova. Svaki član prosečno zaradi 534 dolara mesečno, što je više nego dovoljno za pokrivanje mesečnih troškova automobila.

Foto: Promo

- Uzbuđeni smo zbog dolaska na Weekend Media Festival - izjavio je Matheus Riolfi, direktor međunarodnog širenja u Turu.

- Radujemo se što ćemo učesnicima festivala moći predstaviti barem deo onoga što čini Turo posebnim i za vlasnike automobile i za putnike.

Deseti Weekend Media Festival ove godine se održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U prvih desetgodina Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditovanih novinara iz celog regiona. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezervisan samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za party-je i networking koji će ove godine biti podignuti na veći nivo. Precizno osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Foto: Promo

Pogledajte još