11. februar 2010. godine

0

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) – Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića osumnjičenog za šverc droge, slučaju raško-prizrenskog vladike Artemija i tekućim političkim i ekonomskim temama.

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) – Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića osumnjičenog za šverc droge, slučaju raško-prizrenskog vladike Artemija i tekućim političkim i ekonomskim temama.

ALO – „Sinod smenjuje Artemija“, povodom navoda da je episkop raško-prizrenski učestvovao u malverzacijama prilikom obnove crkava i manastira na Kosovu. List se i u današnjem izdanju bavi rezidencijom u Parizu za ambasadorku Srbije pri Unesku Zoricu Tomić, pod naslovom „240 kvadrata za ambasadorku“.

BLIC – O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića u tekstu „SAD locirale Šarića u Bijelom Polju“. Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić predstavio delegaciji MMF-a predlog reforme penzionog sistema: „Krkobabić za rast penzija samo do izbora“. O optužbama protiv vladike raško-prizrenskog u tekstu „Sinod SPC rešen da razvlasti Artemija“.

VEČERNJE NOVOSTI – Za list govori ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas: „Nema Unije do 2014“. O vanrednom stanju u sudovima zbog preseljenja sudija pod naslovom „Suđenja čekaju brojeve“. O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića pod naslovom „Šarić šefuje iz Crne Gore“.

DANAS – O finansijskim malverzacijama vladike Artemija u tekstu „Smena vladike Artemija?“. O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića pod naslovom „Podignut nivo obezbeđenja“. O optužbama Saveza vojvođanskih Mađara na račun Jožefa Kase u tekstu „DS preko Kase udario na Pastora“.

KURIR – O napadu na lidera Nove Srbije Velimira Ilića, u tekstu pod naslovom „Alo, Veljo, ovaj je tvoj“. List se bavi istragom o trgovini droge i vezama učesnika tog lanca i prenosi izjavu pevača Dženana Lončarevića koji kaže „Nisam Šarićev pevač“.

POLITIKA – O napadima na srpske političare u tekstu „Pištolj u rukama političara“. O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića za list govori sprski specijalni tužilac Miljko Radisavljević: „Crna Gora nije poštovala zakonsku proceduru“. O zimskoj turističkoj sezoni na Kopaoniku pod naslovom „Skijaši samo vikendom stižu na krov Srbije“. O slučaju vladike Artemija u tekstu „Određen administrator koji će menjati Artemija“.

PREŠ – „Šarićev klan doneo svinjski grip u Srbiju“, tvrdi list i navodi da je u Srbiji prvi oboleo od te bolesti blizak saradnik Darka Šarića, a o rezultatima istrage o trgovini drogom na naslovnoj strani je i izjava državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena „Bivše vlade su tolerisale narko mafiju“.

PRIVREDNI PREGLED – „Početnicima u biznisu 2,2 milijarde dinara“, o programu kreditiranja koji je usvojila Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici, a o kreditima za prvrednike list piše i pod naslovom „Duži rokovi i jednostavniji uslovi“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.