11. februar 2010. godine

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića osumnjičenog za šverc droge, slučaju raško-prizrenskog vladike Artemija i tekućim političkim i ekonomskim temama.

ALO - "Sinod smenjuje Artemija", povodom navoda da je episkop raško-prizrenski učestvovao u malverzacijama prilikom obnove crkava i manastira na Kosovu. List se i u današnjem izdanju bavi rezidencijom u Parizu za ambasadorku Srbije pri Unesku Zoricu Tomić, pod naslovom "240 kvadrata za ambasadorku".

BLIC - O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića u tekstu "SAD locirale Šarića u Bijelom Polju". Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić predstavio delegaciji MMF-a predlog reforme penzionog sistema: "Krkobabić za rast penzija samo do izbora". O optužbama protiv vladike raško-prizrenskog u tekstu "Sinod SPC rešen da razvlasti Artemija".

VEČERNJE NOVOSTI - Za list govori ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas: "Nema Unije do 2014". O vanrednom stanju u sudovima zbog preseljenja sudija pod naslovom "Suđenja čekaju brojeve". O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića pod naslovom "Šarić šefuje iz Crne Gore".

DANAS - O finansijskim malverzacijama vladike Artemija u tekstu "Smena vladike Artemija?". O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića pod naslovom "Podignut nivo obezbeđenja". O optužbama Saveza vojvođanskih Mađara na račun Jožefa Kase u tekstu "DS preko Kase udario na Pastora".

KURIR - O napadu na lidera Nove Srbije Velimira Ilića, u tekstu pod naslovom "Alo, Veljo, ovaj je tvoj". List se bavi istragom o trgovini droge i vezama učesnika tog lanca i prenosi izjavu pevača Dženana Lončarevića koji kaže "Nisam Šarićev pevač".

POLITIKA - O napadima na srpske političare u tekstu "Pištolj u rukama političara". O slučaju pljevaljskog biznismena Darka Šarića za list govori sprski specijalni tužilac Miljko Radisavljević: "Crna Gora nije poštovala zakonsku proceduru". O zimskoj turističkoj sezoni na Kopaoniku pod naslovom "Skijaši samo vikendom stižu na krov Srbije". O slučaju vladike Artemija u tekstu "Određen administrator koji će menjati Artemija".

PREŠ - "Šarićev klan doneo svinjski grip u Srbiju", tvrdi list i navodi da je u Srbiji prvi oboleo od te bolesti blizak saradnik Darka Šarića, a o rezultatima istrage o trgovini drogom na naslovnoj strani je i izjava državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena "Bivše vlade su tolerisale narko mafiju".

PRIVREDNI PREGLED - "Početnicima u biznisu 2,2 milijarde dinara", o programu kreditiranja koji je usvojila Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici, a o kreditima za prvrednike list piše i pod naslovom "Duži rokovi i jednostavniji uslovi".

Pogledajte još