SNEŽANA DAKIĆ: Opasna sam i obrazovana, a muškarci su prestravljeni i nesigurni u sebe!

Šarmantna brineta kaže da trenutno nije zaljubljena, ali i da nema mnogo sreće sa muškarcima jer su današnji pripadnici "jačeg pola" veoma nesigurni u sebe.

Nedavno se pojavila informacija da ste ponovo zaljubljeni i srećni i da je Vaš partner mladi beogradski glumac... Da li je to tačno?

- Na pitanje jednog novinara za koga mislim da dobro izgleda od domaćih glumaca, izdvojila sam Andriju Kuzmanovića, koji je izuzetno aktuelan. Trenutno snima Bjelogrlićevu seriju "Senke nad Balkanom", igra u "Ubicama moga oca"... Stvarno je drugačiji momak, odlično se transformiše, pravi holivudski tip glumca; ali ga poznajem na "dobar dan", "zdravo" i "kako si". Čak nikada nisam radila intervju sa njim. Ukratko, to je bila pohvala i kompliment koji su mediji, u nedostatku bombastičnih tema malo iskonstruisali. Nisam zaljubljena, nisam u vezi, a ponajmanje sa Andrijom Kuzmanovićem, koga inače ovom prilikom pozdravljam i želim mu uspešnu karijeru.

Da li Vam imponuje kada Vas mediji spajaju sa mlađim muškarcima?

- Ma, ne. Prvo nisam baš takva seks-bomba. Mada, lepo je da me ponekad krste tim imenom u ovim godinama, ali zaista ne mislim za sebe da sam neka zavodnica, niti sam opasnica ili takav tip osobe. Možda sam uslovno rečeno "opasna" zbog određenih godina, životnog i profesionalnog iskustva... Nisam naivna da me lako, "prevedeš žednu preko vode" u tom smislu da. Možda sam opasna po one koji se zaljube u mene, pa bi hteli da me kontrolišu raznim trikovima. Ali meni su ti trikovi dosta providni. A emocionalne manipulacije lako prepoznam i ne prihvatam. E, u tom grmu leži problem... A da se vratim na pitanje, naravno da mi ne imponuje da me povezuju sa muškarcima sa kojima nisam, jer u ovoj zemlji vlada tradicija da prosto nije dobro kada žena menja svoje emotivne partnere. Kada te povezuju sa ljudima koje jedva poznaješ ili ne poznaješ to je bezveze, ali kada si javna ličnost to mora da se dogodi. Povezivanje sa mlađima je sasvim normalno, pošto su samo mlađi slobodni, stariji su uglavnom zauzeti.

Šta je za vas pravi muškarac?

- Pre svega, u svojim srednjim godinama ne volim trikove. Tek skoro sam shvatila koliko su muškarci zapravo nesigurni u sebe, čak i kada su jako uspešni i koliko njima treba tog šepurenja. Razumem ih, ali ne volim taktiziranje i to me odbija. To je nezrelo. Sve ono što možda prolazi kod mladih devojaka, to kod mene stvarno ne prolazi. Jer ja odmah vidim šta hoću, a šta neću. A verujem da pravi muškarac isto to zna. Ne treba mu mesec dana sms-ovanja i "ispaljivanja" da bi izašao na prvi sastanak. Za to sam da druga strana bude ono što jeste i da mi se to svidi. Kao u onoj lepoj pesmi: "All of me loves all of you. Love your curves and all your edges, all your perfect imperfections. Give your all to me, I'll give my all to you" ("Svaki deo mene, voli svaki deo tebe. Volim tvoje obline i tvoje ivice, sve tvoje savršene nesavršenosti. Daj mi celu sebe, ja ću ti dati celog sebe"). Treba da bude pravi čovek, da zna ko je i šta je, da ima svoj integritet jer to je muškarcu neophodno da bi bio siguran i da bi mogao da osvaja. Isto važi i za žene. Kada smo u minus fazi, nažalost, koliko god nam je potrebna ljubav i pažnja, ona ne dolazi. Moraš sam sebe da dovedeš u balans, da poradiš na tome i onda će se dešavati prijatne stvari.

Da li se udvarate muškarcima ili radije dopuštate da oni priđu Vama?

- Nemam običaj da prilazim muškarcima. Ukoliko neko dobro izgleda, nemam problem da uputim kompliment ali nije damski da ja prilazim. Muškarci su već dovoljno prestravljeni činjenicom da sam jaka na rečima i da sam javna ličnost. Njih plaši to što sam obrazovana. A to ih u isto vreme i privlači. Možda vam ovo zvuči pretenciozno, ali to je činjenica i istina. Još kada bih bila neka ratnica, Amazonka, to bi ih oteralo načisto. Kod nas je problem što muškarci i žene robuju predrasudama, pa važi ono pravilo da se treba držati ponašanja koje neće da provocira te predrasude. Kao javna ličnost stalno sam izložena predrasudama. Baš zato treba da podsetim da sam svoju poznatost i priznatost stekla ozbiljnim, dugogodišnjim radom i obrazovanjem, a ne prijatnom spoljašnošću i izraženim oblinama. Zato ne volim kada me posmatraju kroz kliše "voditeljke" ili današnjih javnih ličnosti.

Izvor: Srbijadanas
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još