Svet da podrži opoziciju u Iranu

PARIZ, 12. februara 2010. (Beta-AP) - Reza Pahlavi, sin bivšeg iranskog šaha Mohameda Reze Pahlavija, zbačenog u Islamskoj revoluciji 1979. godine, smatra da bi međunarodna zajednica trebalo više da podrži opoziciju u Iranu i prestane da se fokusira na nuklearni program.

U intervjuu Asošiejted presu, Pahlavi je juče rekao da zemlje poput SAD ne bi trebalo da se "trude" oko nove runde pregovora, jer kaznene mere samo održavaju postojeće stanje.

"Ako su sankcije jedino što ćete uraditi kako bi se održao status kvo, ne treba da se trudite", poručio je Pahlavi, koji kao jedini izlaz vidi pružanje "podrške malom broju ljudi u Iranu".

Reza Pahlavi (50) je rekao da je opoziciji u Iranu potrebna tehnološka podrška kako bi se borila protiv prisluškivanja vlasti i upada na internet sajtove, kao i da bi bila "povezana sa spoljašnjim svetom". "Svet je suočen s jednim totalitarnim, rasističkim, fašističkim režimom i šta je učinjeno protiv toga? Do danas niko zvanično nije rekao - dosta", rekao je Pahlavi.

Pogledajte još