Džin

Ljubavna drama koja nas upoznaje sa usamljenikom čija strast pokreće njegov život u novim i uzbudljivim pravcima, "Džin" ujedno postavlja pitanje - kada se zaljubljeni čovek pretvara iz anđela čuvara u progonitelja?

Sinopsis

Hara, stidljivi i usamljeni tridesetpetogodišnjak koji radi u obezbeđenju supermarketa u Montevideu, vreme uglavnom provodi prateći sigurnosne kamere. S obzirom na to da radi noćnu smenu, vreme uglavnom provodi rešavajući ukrštene reči i slušajući muziku. Jednog dana na monitorima ugleda Huliju, dvadesetpetogodišnju čistačicu, prema kojoj odmah oseti snažnu privlačnost. Najpre je samo posmatra na monitorima, no nedugo zatim počinje da je prati i posle posla, kada ide u bioskop ili na sastanke sa muškarcima. Život počinje da mu se vrti oko Hulijinih obaveza. Kada čuje da će kompanija otpustiti neke radnike, između ostalih i Huliju, Hara mora da donese tešku odluku: da iskoristi priliku i prekine opsesiju, ili da prizna svoja osećanja Huliji? 
O filmu

"Džin" je prvi igrani film reditelja Adrijana Binijeza, za koji je napisao i scenario i muziku. Rođen u Buenos Ajresu, Binijez je tokom devedesetih radio kao muzičar. U njegovu filmsku karijeru ubraja se i pojavljivanje u filmu "Viski" Huana Pabla Rebelja i Pabla Stola koji je prikazan na festivalu u Berlinu 2004. Režirao je kratke filmove "8 Hours" i "Total Availability".

"Džin" je nekonvencionalna ljubavna priča skoncentrisana na posmatranje – Hara posmatra Huliju, a filmska publika Harinu svakodnevicu koja se, sa Hulijinim pojavljivanjem, iz neuzbudljive pretvara u uzbudljivu. U rutinskoj svakodnevici glavnog junaka Binijez polagano gradi tenziju. Iako je dobroćudni junak za koga publika može da se veže, ostaje i tračak sumnje kada su u pitanju Harini postupci. Hoće li se, ipak, njegovo dirljivo i s vremena na vreme duhovito uhođenje devojke koja mu se dopada pretvoriti u nešto opasno po nju ili njega samog?

Pogledajte još