Pelević predočio dokaze o Zvorniku

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Borislav Pelević izjavio je u petak da je Tužilaštvu za ratne zločine predočio "neoborive" dokaze koji negiraju optužbe Srpske radikalne stranke o njegovoj umešanosti u zločine u Zvorniku.

Na konferenciji za novinare Pelević je rekao da je sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem razgovarao u sredu, jer je hteo da "se stavi na raspolaganje" i da je tada predočio dokaze da nije bio u Zvorniku u vreme događaja za koje ga radikali terete.

On je kazao da je u tužilaštvu bio pitan o eventualnim saznanjima o zločinima u Zvorniku i da li zna za zločine "šešeljevaca", ali da je rekao da o tome ništa ne zna i dostavio dokaze da u to vreme nije ni bio u tom gradu.

"Samo sam želeo da im kažem da se stavljam na raspolaganje i da nisam otputovao u Mađarsku na turnir u kik-boksu gde je trebalo da budem sudija da neko ne bi shvatio da sam pobegao iz zemlje", rekao je Pelević i dodao da iz tog razloga nije otišao ni u Podgoricu gde mu je majka u bolnici. Dodao je da se neće pozivati na poslanički imunitet u slučaju da protiv njega bude pokrenut postupak i da je tužilaštvu predložio da ostavi svoj pasoš, ali da to nije bilo prihvaćeno.

Pogledajte još