Iskasapljena

Vođen željom za boljim životom, mladić se upušta u razne kriminalne poslove, da bi na kraju bio prinuđen da učestvuje u brutalnom ubistvu. Kada jednom krene na put na koji ga vode velike želje, njegov život je nepovratno promenjen i čak mu ni bekstvo ne može pomoći.

Sinopsis

Pepinga, diplomiranog kriminologa kome je potreban novac, školski drug Abjong regrutuje da radi kao potrčko za lokalni sindikat koji sakuplja reket od različitih ljudi u Manili. Lako zarađeni novac Peping troši uglavnom na devojku, koja je takođe studentkinja i kojom on želi da se oženi. Pošto mu za ženidbu treba više novca, Peping odlučuje da se pridruži „specijalnom projektu“ koji se plaća više nego što je uobičajeno, i koji podrazumeva ne samo ubistvo, već i mnogo više.

O filmu

Reditelj Briljante Mendoza karijeru je započeo kao dizajner produkcije na igranim filmovima, televiziji, pozorištu i u marketingu televizije. Njegov prvi igrani film, "Masahista", osvojio je Zlatnog leoparda na festivalu u Lokarnu 2005. godine. I naredni Mendozini filmovi ("Foster Child", "Tirador", "Service") prikazivani su na festivalima širom sveta na kojima su imali znatnih uspeha.

O filmu "Iskasapljena“ Mendoza kaže da više nego ijedan drugi do sada nosi važnu poruku koju kao reditelj želi da pošalje. Treba biti zadovoljan "malim“, jednostavnim životima, ili spreman za suočavanje sa posledicama koje nose kompleksne želje. Ispunjenje tih želja, kaže reditelj, može doneti varljivo ispunjenje u kome se krije klopka.

Pogledajte još