Žiri takmičarskog programa FEST-a

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Članovi žirija takmičarskog programa ovogodišnjeg, 38. filmskog festivala FEST biće filmske kritičarke Alisa Simon i Dubravka Lakić i glumica Labina Mitevska, saopšteno je u petak iz Direkcije FEST-a.

U takmičarskom programu "Evropa van Evrope" ovogodišnjeg FEST-a, koji će biti održan od 19. do 28. februara, biće prikazano osam filmova.

Alisa Simon je filmska kritičarka magazina "Varajeti" i članica žirija mnogih svetskih festivala, poput manifestacija u Pusanu, Montrealu i Karlovim Varima. Glumica Labina Mitevska iz Makedonije igrala je u filmovima "Pre kiše", "Dobro došli u Sarajevo", "Želi me", a bila je i producentkinja filma "Ja sam iz Titovog Velesa", koji je pre nekoliko godina prikazan na FEST-u. Dubravka Lakić je filmska kritičarka beogradskog dnevnog lista "Politika".

Na 38. Festu u šest programa biće premijerno prikazano 64 filma iz tridesetak zemalja, a festival će biti otvoren premijernom projekcijom filma "Morfijum" ruskog reditelja Alekseja Balabanova.

Pogledajte još