Poverenje u vojsku rezultat reforme

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je u petak uveče zadovoljstvo zbog toga što je vojska Srbije zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) jedna od institucija koja uživa najveće poverenje građana i ocenio da je to rezultat uspešnog sprovođenja reforme.

Na prijemu povodom 15. februara, Dana Vojske Srbije Šutanovac je rekao da je vraćanje poverenja u oružane snage bio jedan od ciljeva reforme i da će reforma sistema bezbednosti biti zaokružena nakon što se okonča proces profesionalizacije.

Šutanovac je izrazio nadu na će ministarstvo na čijem je čelu imati podršku svih segmenata društva u procesu profesionalizacije i da će u narednoj godini u ovo vreme "biti razloga za zadovoljstvo". On je čestitao praznik svim pripadnicima Vojske Srbije ali i svim ljudima koji su sistem bezbednosti gradili u prošlosti, kao i đacima i studentima vojnih škola koji se spremaju da postanu deo tog sistema.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić je u kratkom obraćanju rekao da vojska reformu ne shvata samo kao "odredište" već i "kao put kojim se stalno mora ići". Prijemu povodom Dana vojske Srbije, osim pripadnika oružanih snaga, prisustvovali su i brojni ambasadori i vojni atašei, predsednica skupštine Slavica Đukić-Dejanović, članovi Vlade i političkih partija, patrijarh SPC Irinej, predstavnici ostalih tradicionalnih verskih zajednica, funkcioneri grada Beograda, glumci i predstavnici medija.

Pogledajte još