Kuvanje sa poznatima za humani cilj

Za borbu protiv raka, Dobrotovorni fond "Katarina Rebrača" organizovao je manifestaciju “Kuvanje s ljubavlju”, u restoranu “Focaccia”, kako bi se što veći broj žena upoznao sa važnošću ranog otkrivanje raka dojke, kao i samopregleda i pregleda.

Tradiconalno na Dan zaljubljenih, javne ličnosti dale su podršku Fondu tako što su se i ove godine takmičile u spremanju kulinarskih specijaliteta. Varjača su se latili:Tijana Dapčević, Sava Radović, Jova Radovanović, Ivana Negativ i drugi.

Njih dvanaestoro podeljeni u četiri tima imali su zadatak da pripreme predjelo, glavno jelo i desert. Dobili su iste namirnice, a svaki tim ih je interpretirao na svoj način.

Tim uvek dobro raspoložene Tijane Dapčević pripremao je bruskete, pastu sa morskim plodovima i puding od čokolade na “Tijanin način”. Marko Đurovski i njegov tim spremili su testeninu sa belim sosom, dok je Biljana Ristić sa svojim timom takođe spremala testeninu, sa malo drugačijim sosom.

Žiri je bio sastavljen od devet glavnih urednica štampanih i elektronskih medija, glavnog i odgovornog urednika jutarnjeg programa RTS-a i gospodina Vojina Đorđevića.

Iako su glasovi bili gotovo izjednačeni, pobedio je tim u kojem su kuvali: Biljana Ristić, Jova Radovanović i Bojan iz “Amadeus benda”.

Ne možemo sprečiti da se neko razboli, ali kap po kap, svakim događajem punimo čašu znanja kod svake žene, nekada kroz zabavnu manifestaciju, nekada kroz ozbiljne konferencije. Sledeća manifestacija je, četvrti po redu, Ženski bazar zdravlja 8. marta na Trgu Republike,” istakla je za kraj Katarina Rebrača.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još