Sajam venčanica

Poznata estradna imena, u ulozi mladenaca, obeležila su Deveti međunardoni Sajam venčanica, koji se ove godine organizuje u hotelu "Hajat Ridžensi". Samo za ovu priliku mladе i mladoženjе bili su Ana Bebić, Ivana iz Negativa, Indira Radić, Jelena Tomašević, Luka Tešanović, Darko Radovanović, Jana Milić, Marija Veljković, Bojana Nikolić, Ivana Škorić.

Оni koji su zaista odlučili da stanu na "ludi kamen" bili su ovog puta, i pored poznatih lica, zauzetiji odabirom venčanica. Samo za ovu priliku izlagači nude do nedelje, 14. februara popust mladencima do 20 odsto.

Iznajmljivanje od 20.000 do 130.000 dinara

Cene iznajmljivanja venčanica iznose od oko 20.000 do 40.000 dinara. Zaljubljeni koji smatraju da je prava venčanica samo ona koja je nova moraće za ovo zadovoljstvo da izdvoje od 65.000 do 120.000 ili 130.000 dinara.

U "Hajatu" su na jednom mestu izloženi ekskluzivi modeli zvučnih svetskih imena, ”Matrimonia”, ”Divina Sposa”, ”Marylise”, ”La sposa” i drugih, nakit čuvenih svetskih juvelira poput italijanskog ”Torinija”.

Venčanica ima, kako kažu izlagači, za svačiji ukus, džep i priliku, za one koji se prvi put venčavaju, za mlade mladence, za mladence u godinama, one koji su možda već treći put odlučili da kažu "Da" .

Veo se ponovo vraća u modu

- Na ovom Sajmu budući mladenci mogu na jednom mestu da nađu sve, venčanice, burme, opremu, čestitke, fotografe, organizatore venčanja. Imamo modele koji zahvaljujući salonima idu u korak sa najpoznatijim svetskim brendovima, rekla je Zorica Jovanović, urednica magazina »Venčanje« koji je ujedno i organizator ove manifestacije.

Mladencima su na raspolaganju glamurozni modeli, ali i haljine svedenih formi.

- Novina je da se veo, koji je dugo bio zapostavljen vratio u modu. Kada je u pitanju boja venčanice, ja sam pristalica tradicije i svih nijansi bele boje. Prava venčanica je bela, mada ima izloženih i maslinsto zelenih, crvenih pa čak i crnih modela - kaže Zorica.

Crne venčanice

Crnu venčanicu koja je bila nezamisliva na venčanju naših baka, pronašli smo na ovogodišnjem Sajmu. Izlagač modni salon "Matrimonija" predstavio je čak dve crne venčanice.

- Ovo su modeli za one koji žele nešto neobičnije. To ne znači da je zaboravljena romantika, sve devojke su lepe i svaka treba da pronađe venčanicu za sebe - kaže predstavnica ovog salona Zorica Avramović.

Kako god bilo za sve one koji su se našli na Sajmu venčanica, venčanje bez venčanice je nezamislvo.
- Ja sam odlučila da se ne venčam, dok ne kupim lepu venčanicu, mada ima i haljina koje podsećaju na venčanicu, sigurna sma da će svaka žena bar malo zažaliti ako se ne venča u venčanici - kaže nam jedna od budućih nevesta.

Nama ostaje samo da dodamo "srećno".


Tekst: Danijela Tadić
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još