Sneg zavejao Srbiju

BEOGRAD, 13. februara 2010. (Beta) - Sneg pada u većem delu Srbije tako da se saobraćaj obavlja otežano i vidljivost je loša, saopštio je u subotu ujutru Auto-moto savez Srbije (AMŠ).

U nižim predelima na kolovozima ima snega od pet do 10 centimetara, dok u planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na putevima drugog i trećeg prioriteta ima snega na kolovozu od 10 do 30 centimetara. Dodatna opreznost i znatno sporija vožnja neophodni su na kritičnim deonicama, poput mostova, nadvožnjaka i preko planinskih prevoja.

Zimska oprema je obavezna na svim putevima u Srbiji, a posebno u Sremu, na područjima Timočke i Negotinske krajine, Kopaonika, Zlatibora, Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina, Požarevca, Velikog Gradišta, Ivanjice, Valjeva i Dimitrovgrada. Oprez se savetuje zbog odrona na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Sićevacku, Grdeličku i Drensku klisuru, i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure. Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju od 15 do 30 minuta.

Sneg koji je padao tokom cele noći zavejao je ulice Beograda, a jak vetar stvara smetove i snežne nanose koji stvaraju dodatne probleme vozačima i pešacima. U Beogradu će zbog radova na postavljanju ograde, biti izmenjen režim saobraćaja preko mosta "Gazela" od subote, 13. februara u 7.00 do ponedeljka, 15. februara u 5.00. Biće zatvorene brze trake u oba smera, a saobraćaj ce se odvijati u srednjim i krajnje desnim trakama.

Pogledajte još