Plemićke titule za članove benda Status Kvo

0

LONDON, 13. februara 2010. (Beta) – Članovi engleske grupe "Status Kvo" Fransis Rosi i Rik Parfit dobili su plemićke titule od britanske kraljice Elizabete Druge, objavio je Bi-Bi-Si njuz.

LONDON, 13. februara 2010. (Beta) – Članovi engleske grupe „Status Kvo“ Fransis Rosi i Rik Parfit dobili su plemićke titule od britanske kraljice Elizabete Druge, objavio je Bi-Bi-Si njuz.

Dvojica muzičara nagrađena su titulama viteza Reda Britanskog carstva za doprinos muzici i dobrotvorni rad. „Divno je što nam je ukazano ovo priznanje. Kada smo pre 40 godina počeli nismo ni mogli da sanjamo o ovome“, kazao je Parfit. „Ovo je najizuzetniji trenutak u našoj karijeri“, dodao je Rosi.

Parfit i Rosi imali su 22 pesme na listi deset najprodavanijih britanskih singlova, uključujući numere „Down Down“ 1974, „Rockin’ All Over The World“ 1977. i „Whatever You Want“ 1979. Kao „Status Kvo“ snimili su 32 hit albuma, više od ijednog drugog benda ne računajući „Roling Stonse“. Dvojica muzičara prikupila su milione funti u dobrotvorne svrhe, uključujući nastup na koncertu Live Aid 1985.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.