TEŠKA ODLUKA: Novak Đoković zbog povrede završio sezonu, na terenu ponovo tek 2018. (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obratio se fanovima na Fejsbuku i saopštio da je završio sezonu. Evo šta je rekao:
- Povreda koju vučem godinu i po dana predstavljala mi je problem na mnogim turnirima, a pogotovo poslednjih nekoliko meseci. Predaja na Vimbldonu je bio dokaz da mora da se napravi ovakva radikalna odluka. Ovaj trenutak nije lak ni za mene ni za ljude oko mene, ali sam zahvalan pošto sam blagosloven da od početka karijere nemam većih zdravstvenih problema - objasnio je Novak i rekao da prva dva meseca neće smeti da igra i da trenira, pošto su se svi specijalisti složili da je odmor neophodan i da priroda povrede zahteva "pasivno-aktivnu" rehabilitaciju.
- Naredna dva meseca proći će bez reketa. Posvetiću se maksimalno porodici. Uskoro Jelena i ja postajemo roditelji po drugi put, pa će to biti naš fokus - rekao je Novak.
On je objasnio da su svi stručnjaci sa kojima je razgovarao složni u oceni da operacija nije neophodna.
- Stručnjaci ne preferiraju takav poduhvat. Nikada se nisam operisao, niti želim. Drago mi je što ću prirodnim procesom da se vratim - rekao je Đoković i objasnio da je šest meseci sasvim dovoljno da se odmori i rehabilituje, kako bi od početka naredne godine igrao na najvišem nivou.

Đoković je rekao da će Andre Agasi biti njegov trener u narednom periodu, a da mu je želja da u tim ljudi oko sebe priključi Marija Ančića.

Pogledajte OVDE šta je Nole rekao fanovima na Fejsbuku, a OVDE možete pogledati video sa konferencije.

Podsetimo, Đoković je predao četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu zbog ovog problema za koji je izjavio da ga muči godinu i po. U Londonu je naglasio da operacija nije rešenje, što mu je potvrdilo i nekoliko specijalista, koji su mu savetovali da samo odmara pa neće raditi sa reketom nekoliko meseci. Očekuje da bude na terenu prvog dana nove sezone 2018.

Autor: nadlanu.com/D.R
Foto:djokernole/Instagram

Pogledajte još