GRUDI U FOKUSU: Ovo ne bi trebalo nikada da radite!

0

Dokazano je da je ženama bitniji upadljiv dekolte od udobnosti brushaltera. Dame neretko prave fatalne greške koje mogu da dovedu i do bolesti. Otarasite se loših navika ukoliko želite da vam grudi budu zdrave:

Imate pirsing na bradavicama

Pirsing na bilo kom delu tela se nikada ne preporučuje zbog infekcija. Kada su grudi u pitanju, bradavice se nalaze blizu limfnog sistema, što znači da ukoliko se pojavi bakterija nakon pirsinga, može brže ući u telo a zatim i u krvotok.

Ne skidate brushalter nikada

Ženama je uglavnom neprijatno kada negde idu bez brushaltera jer im se bradavice ocrtavaju. Ukoliko je to problem, nosite brushalter na posao, u grad, ali ukoliko idete u teretanu ili na trčanje, izbegavajte čak i one sportske topiće. Dajte svojim grudima slobodu da dišu.

Ne negujete grudi dovoljno

Koža na grudima je izuzetno osetljiva i tanka. Preporučljiva je upotreba mleka za telo i to posebno onih koji se koriste na jakom suncu, protiv UV zračenja.

Čupate sitne dlake na bradavicama

Pravilo za čupanje dlaka na grudima važi isto kao i pravilo za sve ostale dlake – što više čupaš, brže rastu, stoga to nije preporučljivo.

Birate pogrešnu veličinu brushaltera

Samo jedna od četiri žene kupi odgovarajuću veličinu brushaltera. Ukoliko kupite manji brushalter kako bi vam grudi „iskočile“ i došle više do izražaja, protok krvi može da se uspori jer će je vaš brus ograničavati da prođe, a to može dovesti do raka.

Izvor: Blic žena
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.