MiIlanku Petroviću 81. mesto u sprintu

BEOGRAD, 14. februara 2010. (Beta) - Srpski reprezentativac u biatlonu Milanko Petrović zauzeo je danas 81. mesto u sprintu na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, pošto je stazu prešao za 28 minuta, 38 sekundi i devet stotinki.

Prvo mesto osvojio je Francuz Vensan Žej, koji je u Vankuveru debitovao na Olimpijskim igrama, sa vremenom od 24 minuta sedam sekundi i osam stotinki.

Drugi je sa 12,2 sekunde zaostatka bio Norvežanin Emil Hegle Svendsen, koji je imao najbolje vreme, ali i jedan kazneni poen, pošto je toliko puta promašio metu u pucanju sa 50 metara. 

Bronzanom medaljom okitio se Hrvat Jakov Fak sa 14 sekundi sporijom vremenom od pobednika.

Rezultat 21-godišnjeg Petrovića, člana pančevačkog kluba Jelenak bio je četiri minuta i 31,1 sekundu lošiji od šampionskog.

Vreme bi bilo bolje da Petrović nije imao četiri kaznena poena, jedan zbog promašaja u pucanju u ležećem, a još tri zbog hitaca u stojećem stavu.

Ukupno se takmičilo 88 takmičara od kojih je prvih 60 izborilo i plasman u dohvatnoj trci za dva dana.

Petrović, ipak, nije završio učešće na Olimpijskim igrama, pošto će se 18. februara takmičiti u pojedinačnoj trci na 20 kilometara.

Prethodno će Srbiju, već sutra, u Vankuveru predstavljati Belma Šmrković i Amar Garibović u nordijskom skijanju slobodnim stilom. Šmrkovićeva će se takmičiti u trci na 10.000 metara, dok će se Garibović nadmetati na stazi od 15.000 metara.

Pogledajte još