PREPORUKA ZA DANAS: Nikola Demonja - knjiga, film, klub, album, restoran

Svoj talenat, od malena, pažljivo je negovao i nadograđivao, a studijske godine, što danas smatra jednom od najboljih poteza u svom životu, odlučio je da provede u Amsterdamu. Ogromna želja mu je bila da se jednog dana nađe rame uz rame sa našim velikim muzičkim zvezdama i svojim deonicama upotpuni njihove nastupe. Ta zamisao je već 2007. godine postala realnost kada da je Nikola imao čast da zasvira na koncertu Zdravka Čolića, koji je tada održan na Marakani. Demonja predstavlja polovinu čuvenog muzičkog dvojca budući da život deli sa emotivnom i poslovnom partnerkom, pevačicom Anom Štajdohar, sa kojom ima dvoje dece i višegodišnji “staž” glavnog benda popularne 'talk-show” emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Za sebe kaže da je rođeni emotivac, voli ali ne ume dobro da kuva, a ljubav je za njega isto što i muzika - esencija života. Danas sa vama, Nikola deli svoje favorite iz pet oblasti.

Foto: Promo

KNJIGA “NA DRINI ĆUPRIJA”

Preporučujem "Na Drini ćuprija" našeg velikog pisca, Ive Andrića. To je knjiga koju sam čitao dva puta, za sad. Prvo kao lektiru, a posle sa razumevanjem. Kroz nju čovek može da shvati mnoge stvari koje nam i danas smetaju u našem društvu.

www.delfi.rs

Foto: Promo

FILM “RIO BRAVO”

Preporučujem bilo koji aktuelan film, ukoliko postoji mogućnost gledanja u 3D tehnologiji. Čak i kad su same priče u filmu bezveznjikave, uvek mi je zabavno da gledam efekte i dokle je ta moderna umetnost otišla. A ako vas ne mrzi da torentujete, preporučujem “Rio Bravo”. To mi sad prvo pada na pamet, jer uvek je zabavno gledati velikog Džon Vejna i slušati Din Martina i Riki Nelsona kako pevaju dok sunce zalazi u preriji, a noć donosi neizvesnost.

www.imdb.com

Foto: Promo

KLUB “BITEF ART KAFE”

Bilo letnji, bilo zimski. Lepa lokacija, uvek sjajna atmosfera, najbolji gradski bendovi, i što je najvažnije ukusna muzika koja prati tempo i manire najvećih svetskih prestonica.

www.bitefartcafe.rs

Foto: Promo

ALBUM - PAT METHENY “ONE QUIET NIGHT”

Leto je, leti se često putuje. Stavite slušalice i putovanje će dobiti još jednu predivnu dimenziju.

www.patmetheny.com

Foto: Promo

RESTORAN: “SPATZ” (ŠPAC),

Fantastičan mali restoran originalne nemačke kuhinje u Vojvode Dobrnjca 4. Intimna atmosfera, pogled na Botaničku baštu, a vlasnik i glavni kuvar je gospodin sa višedecenijskim iskustvom i sve ručno priprema onog trenutka kada se naruči. Ukoliko ste ljubitelji mesa, ne propustite “Špac”.

www.facebook.com

Autor: Marija Milošević
Foto: Stefan Koković

Pogledajte još