Nagrada Edi filmu The Hurt Locker

0

LOS ANĐELES, 15. februara 2010. (Beta) – Filmovi "The Hurt Locker", "Mamurluk u Vegasu" i "Do neba" dobili su nagrade Edi, koje dodeljuje Udruženja američkih filmskih montažera, objavio je Holivud riporter.

LOS ANĐELES, 15. februara 2010. (Beta) – Filmovi „The Hurt Locker“, „Mamurluk u Vegasu“ i „Do neba“ dobili su nagrade Edi, koje dodeljuje Udruženja američkih filmskih montažera, objavio je Holivud riporter.

Montažeri filma „The Hurt Locker“ Bob Muravski i Kris Inis nagrađeni su u kategoriji dramski film, u kojoj su bila nominovana i ostvarenja „Avatar“, „Distrikt 9“, „Zvezdane staze“ i „U vazduhu“. Nagrada u kategoriji komedija/mjuzikl pripala je Debri Nil-F, za „Mamurluk u Vegasu“. U toj kategoriji nominacije su imali i „500 Days of Summer“, „Džuli i Džulija“, „Ozbiljan čovek“ i „Komplikovano je“.

Kevin Notling dobio je nagradu za montažu animiranog filma „Do neba“, čiji su konkurenti, pored ostalih, bili „Koralina i tajanstveni svet“ i „Fantastični gospodin Foks“. Za Oskara za montažu nominovani su „The Hurt Locker“, „Avatar“, „Distrikt 9“, „Prokletnici“ i „Precious“. Nagrade američke akademije za film biće dodeljene 7. marta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.