Srbija uvažena među evropskim državama

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Ministar vera Bogoljub Šijaković izjavio je u ponedeljak da Srbija treba da bude uvažena a ne prokažena među evropskim državama, a građani Srbije jedinstveni u posvećenosti državi čija je dužnost da jemči mir slobodu i pravdu.

Šijaković je na centralnoj proslavi Dana državnosti kod spomenika Prvog srpskog ustanka u Marićevića jaruzi kod Orašca poručio da tekovine srpskih ustanika obavezuju i da se budućnost Srbije mora graditi na opštečovečanskim idealima i uzorima predaka.

"Treba da smo narod među svim svetskim narodima, država među evropskim državama uvažena, a ne prokažena i to je odgovornost svih nas", rekao je Šijaković.

Šijaković je čestitao Dan državnosti Srbije svima koji, kako je rekao, rade za dobrobit Srbije i predano i posvećeno o njoj brinu, državnim zvaničnicima, sveštenstvu i posebno pripadnicima Vojske i građanima. Proslavi Dana državnosti kod spomenika Prvog srpskog ustanka prisustvuju princ Aleksandar Karađorđević, predstavnici Vojske Srbije, sveštenstvo i građani.

Pogledajte još