Tržište nekretnina u Srbiji mrtvo

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Direktor međunarodne agencije za promet nekretninama Kolijers u Srbiji (Colliers International) Jovica Jakovac ocenio je da je srpsko tržište nekretnina "trenutno mrtvo", jer se poslednjih nekoliko meseci ne mogu dobiti građevinske dozvole.

Jakovac je agenciji Beta kazao da od donošenja novog Zakona o planiranju i izgradnji, 31. avgusta 2009, nije izdata nijedna građevinska dozvola i da 250 gradilišta u Beogradu "stoji".

"Čak je i 2009. godina bila još i dobra u odnosu na januar ove godine", kazao je on. Jakovac je rekao da su cene nekretnina u Srbiji u proseku niže 20 odsto, ali i procenio da izgradnja subvencioniranih stanova neće dovesti do smanjenja cena stambenog prostora.

Direktor Kolijersa za Srbiju je kazao da u Beogradu nema mnogo stanova u ponudi za prodaju i da, prema njegovim informacijama, praznih stanova ima samo u naseljima "Belvil" i "Metropoliten". Cena metra kvadratnog u "Metropolitenu", koji se nalazi preko puta hale "Pionir", košta od 1.850 i 2.000 evra, kazao je on i dodao da metar kvadratni na periferiji košta između 1.200 i 1.500 evra.

Pogledajte još