Za utorak, 16. februar 2010.

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradski dnevni listovi najviše pažnje su posvetili obeležavanju Dana državnosti, borbi protiv organizovanog kriminala i odluci SPC o privremenom razrešenju vladike raško-prizrenskog Artemija.

ALO - "Tadić i Koštunica posvađali monahe", o političkoj pozadini sukoba u manastiru Gračanica. Pod naslovom "Ovaj čovek je napravio Šarića", list piše da osumnjičeni za šverc 2,5 tona kokaina ima moćnog zaštitnika.

BLIC - Pod naslovom "Povezivao staž novcem za gladne sa Kosova", list piše da je najbliži saradnik vladike Artemija zloupotrebio humanitarnu pomoć. Takođe piše da je "(Darko) Šarić sa slovačkim pasošem putovao u EU". List donosi i intervju sa Miloradom Dodikom koji je naslovljen sa "Secesija nije na dnevnom redu".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše, pod naslovom "Posao na kvadrat", da je za izgradnju 5.000 jeftinih stanova mnogo zainteresovanih. Povodom eksplozije u Bujanovcu donosi naslov: "Teror ruši mir na jugu".

DANAS - Povodom sukoba monaha Eparhije raško-prizrenske list donosi naslov "Atanasije traži uklanjanje bundžija". O proslavi Dana državnosti i Dana Vojske Srbije u tekstu "Stigle čestitke Obame i Sarkozija".

KURIR - Pod naslovom "Crna Gora azil za krimose", list tvrdi da Srbija nema saveznika u borbi protiv mafije. O najavi Državne revizorske komisije "Istraga protiv šest ministara".

POLITIKA - Pod naslovom "Kantonizacija Kosova po švajcarskom modelu" list donosi intervju sa osnivačem modernih Studija mira Johanom Galtungom. List piše o Vladanu Todoroviću iz Aleksinca koji rukovodi informacionim tehnologijama na velikim sportskim manifestacijama i donosi naslov "Mladi Srbin šefuje na olimpijadama". Takođe piše: "Za Šarića se zna već deset godina".

PREŠ - List donosi naslov "Artemijev sekretar proneverio pare iz fonda za gladne". Takođe donosi intervju sa specijalnim tužiocem Miljkom Radisavljevićem koji je naslovljen sa "Imamo informacije, Šarić je u Crnoj Gori".

PRIVREDNI PREGLED - "U Orašcu obeležen Dan državnosti", o proslavi državnog praznika. O boravku delegacije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbioji "MMF proverava tok para iz kase". List najavljuje i potpisivanje ugovora za zajam Evropske banke za obnovu i razvoj Srbijagasu, pod naslovom "Paraf na 'gasni' kredit".

Pogledajte još