PREPORUKA ZA DANAS: Bojana Janković - festival, manifestacija, knjiga, tv kanal

Vođena željom da za svoju decu i naše mlade naraštaje obezbedi bolju budućnost, ali i da medijima vrati bespogovorno zapostavljenu edukativnu ulogu, prihvatila je posao direktora programa i glavnog i odgovornog urednika Obrazovne televizije “Edu-TV”. Kao diplomirani politikolog, sa master diplomom iz oblasti terorizma i organizovanog kriminala, Bojana se oprobala i u drugim profesionalnim vodama, ali budući da je televizija njena velika ljubav vratila joj se puta entuzijazma i želje da realizuje svoje zamisli do kraja. Danas sa vama, ova odvažna i prelepa dama, mama dve šarmantne devojčice i supruga Ognjena Jankovića, člana “Beogradskog sindikata”, deli svoje preporuke iz nekoliko oblasti.

Foto: Promo

FILMSKI FESTIVAL - HERCEG NOVI

Sedma umetnost je kod nas dosta zapostavljena. Mislim da je podrška domaćoj kinematografiji izuzetno važna, pogotovo što imamo jako dobre filmove koji će na ovom festivalu ugledati svetlost dana. Festival traje do 8. avgusta, pa pored same činjenice da se dešava na moru, pored ambijenta i sadržaj čini kompletnu sliku.

filmfestival.me

Foto: Pixabay

MANIFESTACIJA - “LOVE FEST”/KULTURNO LETO NA GARDOŠU

Činjenica je da smo postali glavna turistička destinacija, zbog specifičnosti našeg duha kulture i nasleđa, ali poslednjih godina i zbog brojnih manifestacija. Velika vrata je otvorio “Exit”, ali i “Love” festival je događaj koji sve više privlači ljude. Moja preporuka zbog energije, ljubavi i prelepe Vrnjačke Banje.

en.lovefest.rs

Foto: Wikipedia

Ko ostaje u Beogradu ima prilike da vidi u srcu Zemuna na Gardošu veliki broj predstava kako za odrasle tako i za decu. Poseta ovakvim festivalima mnogo znači zbog podrške kulturi u našem gradu.

www.eventim.rs

Foto: Promo

 

KNJIGA “PRIČE” - IVO ANDRIĆ

Povodom 125 godina rođenja Ive Andrića, idavačka kuća “Laguna” je izdala knjigu sa svim pričama na jednom mestu. Jedan od najvećih pisaca je, po mom mišljenju, uvek aktuelan i moja topla preporuka ne samo za ovo leto, već uvek.

www.laguna.rs

Foto: Pixabay

TV KANAL - “EDU-TV”

Bez obzira da li ste na moru ili u Beogradu, moja topla preporuka je da gledate “Edu-Tv”, jedinu obrazovnu televiziju na našim prostorima. Edukativan sadržaj, upakovan u moderno, savremeno i atraktivno ruho je nešto što će vam privući pađnju i zadržati vas uz male ekrane. Edukacija je u nama i u svemu oko nas.

www.edutelevision.com

Autor: Marija Milošević
Foto: Aleksandar Obradinović

Pogledajte još