PREPORUKA ZA DANAS: Nataša Ilić - film, knjiga, restoran, serija, recept

Paralelno sa studijama počela je da radi, pa se tako 1992. godine prijavila na audiciju za najavljivačice programa na TV NS. Iako joj nije bila želja da se bavi javnim poslom, otac je nagovorio da se prijavi. Prošla je, i tada je počela da vodi razne kvizove, nedeljne popodneve i bila je autor emisija o kuvanju, pozorištu i kozmetici. Radila je i na radiju. U jednom trenutku predložili su joj da vodi emisiju "Muzička kutija", i mada joj taj žanr nije bio blizak prihvatila je, pa je ta emisija bila najgledanija što se tog programa tiče.

Za doček 1995. godine nastao je program "Pomisli u ponoć", novogodišnji šou koji je oborio sve rekorde
gledanosti. Nešto kasnije, 1997. godine prešla je na Pink gde je radila emisiju "Muzička kutija", a 1999. godine se povukla sa televizije i odlučila da reši neka pitanja u privatnom životu. Godina bombradovanja, teška za sve, Nataši je donela rođenje ćerke Katarine, i tada se našla na životnoj raskrsnici po pitanju posla. Iako se pitala šta da radi s poslom, u tom trenutku stigao joj je poziv da radi na tadašnjoj TV Tisa, koja je ubrzo postala TV Jesenjin. U to vreme je radila i na BN televiziji. Nakon toga, ova lepa Novosađanka prelazi na RTS gde je radila emisiju "Jedna pesma, jedna želja" po kojoj je mlađe generacije zasigurno pamte.

U međuvremenu je završila master studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Početkom 2010. godine, Nataša se vraća na RTV, u svoju medijsku kuću, gde je i počela. I danas je na RTV-u gde radi autorsku emisiju "Neka pesma kaže", koja predstavlja narodnu muziku dobrog ukusa, u isto vreme i gledanu. A danas za vas daje svojih pet preporuka!

FILM

Filmofil sam i teško mogu preporučiti samo jedan. Ima onih koje bi mogla gledati više puta sa uživanjem (poput "Kum", "Harry Potter", "Peti element", "Zelena milja", "Ray", "Troja", "Pink Panter"). Volim i moderna
filmska ostvarenja , ali se često vraćam klasicima (samo nisam ljubitelj horora). Elem, evo najsvežije mi je:
"Kralj Artur: Legenda o maču" u režiji Gaj Ričija, čiji rad pratim i obožavam. Ovu akcionu avanturu o
čuvenom Kralju Arturu briljantno su doneli glumci Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon
Hounsou. Dok ga gledate, ne trepćete. Preporučujem!

www.cineplexx.rs

Foto: Pixabay

KNJIGA

Obožavam dobru, pitku, čitljivu, poučnu knjigu. Često i sama tražim preporuku za neki dobar naslov. Inače,
čitam sve što mi dođe pod ruku, a ruskim se klasicima, poput Dostojevskog, uvek vraćam. Vreme je godišnjih odmora i uvek bih preporučila nešto od Haleda Hoseinija ili Jelene Bačić Alimpić. Trenutno čitam Draisera "Genij" i uvek Suzan Džefers "Zaplešite sa životom" koju, poželjno bi bilo, svako treba imati kod kuće. Otkrila sam je u nekim teškim trenucima, kakve ima svako od nas, kada su mi preko bili potrebni inspirativni saveti koji isceljuju dušu i pomažu da ne klonem duhom. Čitajući ovu knjigu sam shvatila da život ne mora da bude borba, već da mi sami možemo da uzmemo život u svoje ruke i nesputano u njemu uživamo.

www.vulkani.rs

http://www.luftika.rs/restoran-fontana-idealan-spoj-modernog-i-tradicionalnog/

A post shared by Fontana Restoran-Hotel (@fontana.restoranhotel) on

RESTORAN

"Fontana" je u srcu grada Novog Sada, u čuvenoj Pašićevoj ulici. Uvek kada me pitaju prijatelji gde mogu da
ostanu nekoliko dana i da se dobro hrane kao pravi hedonisti, ja preporučim ovaj restoran. Posebno mi je drag jer ima ušuškanu baštu u zelenilu i neku posebnu energiju, te odlučih pre 10-ak godina da moje drugo svadbeno veselje bude upravo u prostoru ovog restorana! Veoma mi je važno da se, pre svega, dobro i opušteno osećam. O meniju bolje i ne počinjati, jer bi prostor za današnju preporuku bio premali. Meni omiljeni "Fontana medaljoni" i tipična vojvođanska poslastica "Jabuke u šlafroku" su mi favorit!

Foto: Promo

SERIJA

"Prijatelji" (Friends) me je potpuno očarala. Gledamo je porodično već godinama. Čak ćerka i ja po navici
pred spavanje svako veče pustimo po epizodu, mada ih sve znamo napamet. Ova serija je školski primer "klika" koji se desio među glumcima. Neka posebna harizma vlada među njima i oni naprosto plene. Serija koja na vrlo zanimljiv, šaljiv, a opet realan način opisuje svakodnevne životne probleme, dileme i nezgodne situacije kakve svako od nas može doživeti. Vrlo sam se često i sama u nekim prepoznala. Koliko god deluje pitko, čak površno na momente, zamisli vas ponekad. Volim da gledam i neke domaće serije poput "Ulica lipa", "Lisice", ima ih.

sr.wikipedia.org

Foto: Pexels

RECEPT

Volim i da kuvam i da jedem! Tradicionalna jela uvek, pite i kolače naravno. Ali, kao zaposlena i zauzeta žena tražim recepte takozvane "brzo, lako, ukusno". Porodično obožavamo kineska jela i razne paste.

Piletina sa karijem i susamom

Potrebno:
2 manja ili 1 veći praziluk
1 veće pilece grudi
Susam (1 supena kašika)
Kari kašičica
Kisela pavlaka 2 dl
Peršun svež
Začin, so, biber

Priprema: Iseckati praziluk i dinstati na malo ulja 10-ak minuta (uz dodavanje vode). Dodati iseckano belo
meso na kockice i rezance. Dinstati još 15-ak minuta. Dodati začine, iseckan svež peršun, susam i kari. Nakon 5 minuta dodati pavlaku. Skloniti sa vatre kada baci "ključ". Može se dodati na kraju gustin ili brašno u malo vode razmućeno, ali ja izbegavam. Služi se, po želji, uz pirinač, makarone, njoke, valjuške ili krompir.
Prijatno!

Autor: Nina Dotlić
Foto: Srđan Vuk Stankov

Pogledajte još