Tipsarević protiv Štedlera u prvom kolu Gemaks opena

BEOGRAD, 15. februara 2010. (Beta) - Prvi nosilac na Gemaksovom turniru u Beogradu Janko Tipsarević takmičenje će početi duelom sa 228. igračem sveta Simonom Štadlerom iz Nemačke, koji je izborio učešće u glavnom žrebu takmičenja.

Štedler je u poslednjem kolu kvalifikacija savladao 437. igrača na ATP listi Čeha Jana Mertla sa 2:0 (7:5, 7:6).

Prvi mečevi u glavnom delu takmičenja na Gemaks Openu i jesu igrani danas, a od srpskih tenisera na teren je izašao 19-godišnji Dušan Lajović, koji je izgubio od četvrtog nosioca i 11 godina starijeg Štefana Kubeka iz Austrije sa 0:2 (4:6, 3:6).

"Kada je bilo najvaznije Kubek je sjajno reternirao i odigrao nekoliko izvanrednih bekhenda", kazao je posle meča Lajović, koji je trenutno 558. na ATP listi tenisera.

"Cilj mi je da do kraja godine prepolovim rang, kao što sam i prošle godine učinio. Želim da 2010. godinu završim oko 250. mesta", dodao je srpski teniser.

Kubek je ocenio da je pobednika presudilo njegovo iskustvo, a potom se osvrnuo i na kvalitet čelindžera u Beogradu.

"Razlika između ATP turnira i čelindžera bi trebalo da je velika, ali je svake godine sve manja. Pogledajte primer Tipsarevića. On je vrhunski igrač. Kada sam ja počinjao, igrači njegovog ranga nisu učestvovali na čelindžerima", naveo je Kubek podsetivši da je Tipsarević 37. na svetu.

Prvi meč na Gemaks Openu danas je igrao i bivši osvajač turnira Roko Karanušić, koji je savladao Slovenca Grega Zemlju sa 2:0 (6:2, 6:4).

Srbiju će u glavnom žrebu turnira predstavljati i Nikola Ćaćić, Filip Krajinović i Ilija Bozoljac.

Pogledajte još