Dokumentarac o Dorsima od aprila u bioskopima

LOS ANĐELES, 16. februara 2010. (Beta) - Dokumentarni film o grupi "Dors" "When You're Strange" stići će u američke bioskope 9. aprila, objavio je list Varajeti.

Narator u filmu je holivudski glumac Džoni Dep, a režirao ga je Tom DiSilo. Film je skoro u celini zasnovan na arhivskim snimcima, koji u većini nikada nisu prikazani. Film, koji će se prikazivati u ograničenom broju sala, premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sandens festivalu. Među njegovim producentima je nekadašnji menadžer "Dorsa" Džef Džampol.

"When You're Strange" je snimljen uz podršku članova legendarne grupe Reja Manzareka, Džona Densmora i Robija Krigera, kao i naslednika Džima Morisona. U nekoliko intervjua, Manzarek je kazao da je dokumentarac "protivotrov" filmu "Dorsi" Olivera Stouna. Posle Sandensa, film je prikazan na festivalima u Berlinu, Dovilu i San Sebastijanu. U dokumentarcu, koji traje 90 minuta, mogu se videti snimci snimljeni od osnivanja benda 1965. do Morisonove smrti 1971. Muzika iz filma biće u prodaji od 30. marta.

Pogledajte još