PREPORUKA ZA DANAS: Adriana Čortan - knjiga, film, vino, koncert, recept

Nakon BK televizije, Adriana je radila na Pinku, odakle je i pamtimo. Posle Pinka, radila je na FOX-u, Košavi, Avali i Sky+ televiziji. Emisije po kojima je znamo su, svakako, "Brojač", "City", "Telemaster", "Otvoreni studio", kao i dve njene, autorske, "300 čuda" i emisija "Otkopčano". Jedno vreme je bila i glavni urednik magazine "Venčanje", a nedavno je sa koleginicom Jelenom Vlahović pokrenula portal svezavasevencanje.rs.

Kada je napravila pauzu od televizijske karijere, u trajanju od dve godine, bavila se PR-om, radila je u agenciji, sticala nova znanja i iskustva u toj oblasti kako bi uspešno mogla samostalno uraditi medijsku kampanju za jedan veliki događaj - Međunarodnu konferenciju o nekretninama. Trenutno je urednica i voditeljka jutarnjeg programa na Studiu B, a utorkom i subotom vodi jutarnji program. Danas za vas daje svojih pet preporuka.

Foto: Pixabay

KNJIGA

"Nebeska redakcija", nedavno objavljena knjiga novinara Nebojše Vukovića o nerasvetljenim ubistvima 40 novinara i medijskih radnika iz naših redakcija. Jedni su bili dopisnici, ratni reporteri, drugi su istinom prkosili i zavirivali tamo gde im "nije bilo mesto". Vuković ističe da ne postoji profesija u našoj zemlji sa tako crnim bilansom. Drago mi je što je ova knjiga ugledala svetlost dana jer među njima su naše kolege, prijatelji, članovi porodice,deo društva, zaslužni građani. Oni ne zaslužuju da budu zaboravljeni.

www.ekspres.net

Foto: Promo

FILM

Iako nije najnoviji i verujem da je mnogo ljudi pogledalo film koji ću istaći, na mene je ostavio snažan utisak. Francuski film "Nedodirljivi" (Intouchables) iz 2011. godine je naizgled komedija o milijarderu tetraplegičaru i njegovom pomoćniku, mladiću koji je tek izašao iz zatvora. Ovo je priča koja ruši stereotipe o klasnim i rasnim razlikama i, dok se budete smejali nekim scenama, prepoznaćete poruku, a razvoj prijateljstva
dva potpuno različita čoveka će vas ganuti.

www.imdb.com

Foto: Pexels

VINO

Piće Bogova. I ljudi. Uz vino pričamo priče, otvaramo dušu, zaljubljujemo se, družimo se, provodimo se i volimo. Latinska izreka kaže "In vino veritas" - "U vinu je istina". Jedno od mojih omiljenih belih vina, koja su popularnija tokom leta, jeste Malvazija Istarska Benvenuti. Lagano, sveže, mirisno, voćno. Lepo ide uz ribu,
pršutu, pa čak i uz neki dezert i sladoled.

www.benvenutivina.com

KONCERT

Nedavno sam bila na koncertu Keziah Jones-a na Kalemegdanu, na letnjoj sceni Bitef Art Caffe-a i oduševila me je erupcija fenomenalne energije kako na sceni, tako i u publici. Prvi put sam slušala ovog Nigerijca, rodonačelnika blufanka, koji već četvrti, a sigurno ne i poslednji put, nastupa u Beogradu i mogu samo da kažem da to treba čuti, videti i doživeti. Miša Relić sa svojim timom već deceniju i po uspeva da održi nivo i kvalitet Bitef Art Caffe-a pažljivo birajući izvođače i bendove koji tamo nastupaju i čineći značajan deo kulturne muzičke scene naše prestonice.

Foto: Pixabay

RECEPT

Počnite dan toplom limunadom sa medom i đumbirom. Blagodeti ovog napitka su brojne, pokrenuće vaš organizam, razbudiće vas i podići nivo energije tako da ćete biti poletni i spremni za dan pred vama. Osim toga, ojačaćete vaš imunitet, a više o đumbiru potražite na internetu, na koji način ga sve možete konzumirati.

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još